Connect with us
ROBOT a atins un nou record al ultimilor 4 ani

Știri

ROBOR a atins un nou record al ultimilor 4 ani

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a continuat să crească luni pe piaţa interbancară. ROBOR a ajuns la 3,24% pe an, de la 3,15% cât era vineri, un nou record al ultimilor 4 ani şi 4 luni, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

O valoare mai mare a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 5 martie 2014, respectiv 3,37% pe an.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut indicatorul se situa la nivelul de 0,37% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut la 3,29% pe an, de la 3,24% vineri.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut la 3,31% pe an, de la 3,25% vineri, la fel ca şi indicele ROBOR la 12 luni, care a urcat la nivelul de 3,34% pe an, de la 3,31%.

ROBOR a înregistrat o nouă creștere

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a scăzut uşor vineri pe piaţa interbancară, ajungând la 3,15% pe an, valoare înregistrată miercuri, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

O valoare mai mare a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 7 mai 2014, respectiv 3,16% pe an.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, 29 iunie 2017, indicatorul era la 0,86% pe an.

Citește și ROBOR, o nouă lovitură pentru românii cu credite în lei

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut cu 0,01 puncte procentuale până la 3,24% pe an.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a stagnat la 3,25% pe an, la fel ca şi indicele ROBOR la 12 luni, care a rămas la nivelul de 3,31% pe an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top