Connect with us
Asistentă de la Spitalul Județean din Deva, scuipată de o pacientă infectată

Sanatate

Asistentă de la Spitalul Județean din Deva, scuipată de o pacientă infectată

O asistentă de la Spitalul Județean Deva a fost agresată de o pacientă infectată cu Covid-19; pacienta a devenit violentă într-o noapte, după care a împins și scuipat un medic și asistenta care erau de gardă.

Asistentă de la Spitalul Județean din Deva, scuipată de o pacientă infectată. Care este starea asistentei?

Între timp, asistenta a fost testată pozitiv cu noul coronavirus și se află acum într-o stare destul de gravă, așa cum declară Bianca Glodean, medic internist la Spitalul Județean din Deva, de gardă în acea seară.

„Doamna asistentă nu este chiar așa într-o stare bună, de unde se vede că nu totdeauna lucrurile sunt neapărat fericite. Noi sperăm într-un final fericit și suntem convinși că așa o să fie. Dar cu un pic de mai multă străduință și cu un pic de mai multă suferință, din păcate.”, a declarat Bianca Glodean.

Bianca Glodean este vicepreședintele sindicatului medicilor din Spitalul Județean din Deva, care se confruntă cu o situație precară: spitalul a devenit un focar de Covid-19, are cadre medicale infectate, conducerea spitalului, respectiv managerul și directorul, a demisionat, iar spitalul se află acum în subordinea Ministerului Sănătății.

Nemulțumirea cadrelor medicale a fost determinată de faptul că în spital a fost instituită o carantină obligatorie din cauza numărului mare de infectați. Astfel, aproximativ 100 de cadre medicale erau cantonate în spital.

„La noi au fost o serie de bâlbe, care au dus până la urmă, nu știm nici până acum din ce motiv, la desemnarea Spitalului nostru Județean, din prima, ca spital Covid și la infectarea consecutivă a mai multor cadre medicale. Aceasta a determinat apoi instituirea unei carantine, pe care noi am văzut-o, cu colegii din sindicat, ca pe un fel de muncă forțată.”, a mai declarat Bianca Glodean.

Având în vedere situația dificilă a Spitalului, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat marți seară că este posibil ca și la spitalul județean din Deva să fie impusă conducere militară, ca în cazul Sucevei.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top