Sanatate
Cum să scapi de răceală. Cele mai bune sfaturi și tratamente naturiste
În această perioadă, majoritatea se confruntă cu răceala. Chiar dacă aceasta va trece, simptomele sunt neplăcute și cu toții vrem să știm la ce tratamente să aplicăm pentru a ne reveni. În astfel de situații, cel mai important este să mergem la medic pentru ca acesta să ne prescrie un tratament corespunzător, însă, de cele mai multe ori, funcționează și anumite tratamente naturiste, bazate pe ceaiuri și chiar metodele vechi, din moși strămoși.
Remedii pentru a scăpa de răceală
Răceala este una dintre cele mai neplăcute infecții. Mai ales în sezonul rece, aceasta ne dă mari bătăi de cap. Febra, tusea, frisoanele, toate acestea ne schimbă complet starea de spirit și ne indispus. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au descoperit mai multe metode de a scăpa de răceală, pe care este bine să le încercăm, dar asta nu înainte de a consulta un medic și de a ști exact ce se întâmplă cu starea noastră de sănătate.
Nu lua antibiotice sau alte medicamente fără să consulți înainte un specialist, evită să stai în frig și umezeală și nu tușii sau strănuta fără o batistă, pentru a nu răspândi microbii.
Purtarea șosetelor ude este una dintre cele mai cunoscute remedii pentru răceală, în special pentru febră. Deși poate părea ciudat, este bine chiar să dormi cu șosetele ude în picioare. Temperatura scăzută face ca organismul să redirecționeze mai mult sânge către picioare și astfel vei scăpa de senzația de frig și febră.
Dormi mai mult atunci când ești răcit. Vei simți o oboseală permanentă atunci când urmează să răcești, așa că ar fi bine să dormi atât cât organismul tău cere. Nu te suprasolicita și nu lăsa sarcinile să îți dea peste cap sănătatea. Organizează-ți timpul și vei reuși tot la bun sfârșit tot după ce te vei relaxa și îți vei încărca bateriile.
Apa, un bun remediu pentru răceală
Hidratează-te pentru a scăpa de răceală. Apa este foarte important atunci când imunitatea ta este scăzută, pentru că în acest fel, nasul și gâtul tău vor rămâne hidratate. Poți adăuga în apă și felii de lămâie, ghimbir sau câteva picături de extract de echinaceea.
Ceaiurile nu trebuie să lipsească din alimentația ta zilnică în această perioadă. Unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru răceală este cel de măceșe, care conține o cantitate mare de vitamine. Este o sursă importantă de vitamina A, de vitamine din complexul B și de vitamina K.