Connect with us
Incendiu Matei Balș: Bilanțul Victimelor crește, al 7 lea pacient a murit azi

Sanatate

Incendiu Matei Balș: Bilanțul Victimelor crește. A murit al 8-lea pacient

Bilantul victimelor victimelor în urma incendiului de la Matei Balș crește. O femeie cu multe probleme de sănătate care în ziua incendiului a fost transferată tot la spitalul Matei Balș, a decedat în această dimineață după ce starea sa de sănătate s-a agravat, transmite faxnews.ro.

  • Pacienta era infectată cu virusul SARS-CoV-2
  • Aceasta a fost transferată într-o altă secție al spitalului și intubată
  • Starea de sănătate s-a agravat rapid după încendiu
  • Pacienta a decedat în această dimineață
  • Medicii legiști vor anunța cauza morții

Bilanțul victimelor de după incendiul de la Matei Balș crește

A murit al 8-lea pacient.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că a primit de la conducerea Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, confirmarea unui nou deces în rândul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul acestei instituții.

„Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități”, anunță MS.

Finalizarea anchetei medico-legale poate stabili cauzele decesului pacientului, adică dacă are legătură de cauzalitate cu incendiul de vineri.

53 de persoane au fost relocate la alte spitale din București, iar ieri autoritățile raportau 5 decese. În jurul orei 13 a fost raportat al șaselea deces.

Astăzi Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a transmis presei că a 7 -a victimă a incendiului de la Matei Balș a pierdut lupta cu viața.

Filmul evenimentelor  – Incendiu la Spitalul Matei Balș

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, în jurul orei 05:02 un apel primit la 112 anunța un incendiu masiv la spitalul Matei Balș din București. La ora 5:13 echipajele SMURD de prim ajutor, pompieri, salvări au început evacuarea victimelor și stingerea incendiului.

O infirmieră a fost inspirată și a oprit instalația de oxigen care alimenta saloanele din pavilionul în flăcări, o fisură la una dintre țevi putea provoca o adevărată nenororice.

În pavilionul morții se aflau în tură un medic, două asistente și două infirmiere care au făcut tot ce au putut pentru  salva pacienții.

Cauzele probabile ale incendiului de la spitalul Matei Balș

Procurorii și anchetatorii care investighează incendiul de la Matei Balș au conturat posibilele cauze ale incendiului.

  • Problemele la instalația electrică
  • Probleme la unul din apartatele de pe secție
  • O sursă improvizată de încălzire, reșeu, aerotermă
  • Vechimea clădirii
  • Lipsa autorizației ISU pentru Siguranța la Incendii

Cristina Calara este jurnalist huff.ro de la începutul redacției. Din 2016, aceasta este specializată în secțiunile media, tv, vedete și stil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top