Connect with us
Medicul Adina Alberts, avertisment cu privire la consumul de pepene verde: "Ne otrăvim copiii cu mâna noastră"

Sanatate

Medicul Adina Alberts, avertisment cu privire la consumul de pepene verde: „Ne otrăvim copiii cu mâna noastră”

Anumite alimente ne afectează sănătatea, deși fac parte din meniul nostru destul de des. Le consumăm în cantități mari, însă nu știm ce efecte au asupra organismului. Unul dintre aceste alimente este pepenele verde, care în acest sezon este printre deliciile preferate de români, pe care chiar și copiii îl preferă. Medicul Adina Alberts atenționează asupra efectelor nocive ale acestui fruct, mai ales atunci când este administrat celor mici. Aceasta a demonstrat printr-un video cât de toxici sunt pepenii.

Medicul Adina Alberts, avertisment cu privire la consumul de pepene verde: „Ne otrăvim copiii cu mâna noastră”

Binecunoscuta doctoriță, Adina Alberts, a publicat pe o rețea de socializare un video prin care demonstrează cât de toxic este pepenele verde, fruct pe care toată lumea îl preferă în această perioadă și care este foarte ușor de procurat. Astfel, aceasta a vrut să atragă atenția mai ales părinților care le dau spre consum celor mici acest fruct, considerând că le face bine pentru sănătate.

Deși pepenele verde are multe beneficii, se pare că este ca otrava pentru organismul unui copil, având în vedere câte toxine sunt regăsite în acest aliment. Cu ajutorul unui aparat, medicul a măsurat nivelul de nitrați dintr-o bucată de pepene, rezultatul arătând o cantitate de zece ori mai mare decât limita maximă admisă, ceea ce este îngrijorător și inacceptabil. Adina Alberts consideră că este nevoie ca piețele din România să existe laboratoare speciale cla care oamenii să aibă acces și să poată testa legumele și fructele pe care le cumpără, pentru a preveni eventualele complicații.

„Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce! Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică. Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără.”, a scris Adina.

De altfel, medicul crede că la nivelul autorităților locale ar trebui să existe o responsabilitate mai mare pentru ceea ce consumă românii și mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top