Connect with us
Ministrul Sănătății a anunțat câți români au fost de fapt testați pentru coronavirus

Sanatate

Ministrul Sănătății a anunțat câți români au fost de fapt testați pentru coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit câți români au fost până acum testați pentru coronavirus, în condițiile în care Grupul de Cmunicare Strategică precizează în comunicatele emise zilnic doar câte teste se efectuează, nu și numprul de persoane testate. Cifrele sunt mult mai mici decât se așteptau românii.

Ministrul Sănătății a anunțat câți români au fost de fapt testați pentru coronavirus

Nelu Tătaru a precizat că până în momentul de față au fost testați 371.000 de români. La bilanțul zilnic afișat ieri pe site-ul oficial au fost anunțate 630.374 de teste efectuate. La începutul pandemiei Grupul de Comunicare Strategică anunța și numărul persoanelor testate, însă ulterior s-a renunțat la acesta și a fost anunțat doar numărul de teste.

Într-un interviu acordat ieri, Ministrul Sănătății i-a criticat asupra pe cei care susțin că totul este o exagerare și că noul tip de virus nu ar fi atât de periculos pe cum spun autoritățile. El a menționat că toți cei care instigă la nerespectarea regulilor impuse în această perioadă fac un lucru foarte grav, iar în ultima perioadă s-a demonstrat că și persoane care nu credeau în Covid-19 s-au îmbolnăvit și s-au convins că această boală cruntă există.

Acesta i-a îndemnat pe români să fie în continuare precauți și să se protejeze în mod corespunzător, să păstreze distanța socială și să nu uite de purtarea măștii de protecție.

„Îngrijorătoare este atitudinea celor care instigă la nerespectarea acestor precauţii şi este foarte grav acest lucru. Marea masă a românilor au respectat şi au răbdat trei luni. Să ajungi de o lună de zile să îi strici toată perioada, răbdarea, suferinţa pe care a strâns-o prin a-i arăta că nu a fost nimic… Am văzut de 10 zile că această bagatelizare poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus, nu că nu a fost nimic. Şi poate unii dintre cei erau mari contestatari au trecut prin această suferinţă. (…) Cred că politicul a venit prea repede peste medical, în vreme ce economicul este cel care ne arată tuturor unde suntem”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top