Connect with us
Problema măștilor de protecție, remediată din 15 aprilie

Sanatate

Problema măștilor de protecție, remediată din 15 aprilie

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că problema aprovizionării cu măști se va remedia. Din 15 aprilie, producția de măști poate ajunge la un milion pe zi.

Problema măștilor de protecție, remediată din 15 aprilie. Măștile vor ajunge către personalul care asigură respectarea măsurilor de carantină,

În prezent, singurul producător care a pus o linie automată în producţie, produce 120.000 – 130.000 de măști. Din data stabilită, producția va crește până la aproximativ de 500.000 de măști. Cu ajutorul fabricilor de confecţii, care nu produc cu maşini automate, și al echipamentelelor produse de Romarm, capacitatea se va dubla.

Potrivit minsitrului, măștile vor ajunge către personalul care asigură respectarea măsurilor de carantină, respectiv Armatei, Poliției și Jandarmeriei.

„Evident că toate aceste măşti vor fi distribuite către populaţie, către Armată, către Poliţie, către Jandarmerie, care sunt în prima linie de asigurare a ordinii şi a dispoziţiilor de carantinare, vor ajunge şi în spitale, dar în spitale măştile chirurgicale ale personalului medical nu sunt recomandate pentru cei care sunt în linia întâi de luptă împotriva coronavirusului. Acolo trebuie măşti FFP2, FFP3.”, a declarat Virgil Popescu.

Pentru spitale, tot de la acea dată se va remedia problema măștilor, însă va fi vorba de o cantitate mai mică, aproximativ 100.000-150.000 de măşti FFP2 zilnic. În paralel, din import, au ajuns către țara noastră în jur de două milioane de măști.

Virgil Popescu a adăugat și că în această săptămână ar putea începe testele pentru ventilatorul mecanic proiectat în România.

„Sunt mai multe grupuri de lucru la nivel naţional care lucrează pentru a reuşi să pună la punct un prototip de ventilator mecanic. În momentul de faţă, din discuţiile pe care le-am avut ieri cu ministrul Apărării, Academia Tehnică Militară, împreună cu grupul de lucru din industria auto, ar fi finalizat acest prototip, urmând să-i facă testele la Târgu Mureş.”

Dacă în urma testelor se va constata că ventilatorul dă rezultate și funcționează în parametri, România va începe producția mai multor exemplare.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top