Connect with us
Raed Arafat a făcut anunțul! Lovitura dură pentru Diana Șoșoacă!

Sanatate

Raed Arafat a făcut anunțul! Lovitura dură pentru Diana Șoșoacă!

Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, a anunțat luni seară că va da în judecată Ministerul Sănătății, DSP București și Senatul României pentru că i-au publicat adeverința medicală pe care aceasta a obținut-o de la medicul de familie pentru a fi scutitiă de la purtarea măștii de protecție.

Raed Arafat a spus că cine nu poartă mască din motive medicale ar trebui să nu poată îndeplini multe activități. Șeful DSU a specificat că cei care sunt scutiți de la purtare măștii ar trebui să lucreze exclusiv online.

O persoană care nu poate purta mască suferă de ceva serios

Lovitură dată de Raed Arafat

Lovitură dată de Raed Arafat

„Noi avem și la purtarea centurii de siguranță și la mască, avem undeva că, dacă din motive medicale n-o poți purta, dar aici trebuie motive medicale reale, trebuie să fie ceva foarte serios, care după asta te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile”, a spus Arafat la Digi24.

„Orice persoană care se află în preajma unei persoane care nu vrea să poarte masca are dreptul să se ridice și să plece, pentru că poate consideră că viața îi e pusă în pericol, pentru că nu știm dacă persoana respectivă este infectată sau nu. În momentul în care n-ai posibilitatea să porți masca sau nu vrei, participi online, există tehnologie modernă, să nu fii fizic la fața locului”, a adăugat el.

Comisia de validare, solicitare către DSP

Comisia pentru validare a Senatului a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) să verifice şi să răspundă „cu celeritate” cu privire la adeverinţa medicală a Dianei Şoşoacă, senator ales pe listele AUR, prin care este exceptată de la purtarea măştii de protecţie.

„Vă adresăm rugămintea de a verifica îndeplinirea condițiilor legale prevăzute de Ordinul nr. 874/81/2020 și de a ne comunica dacă (1) bolile menționate în adeverința medicală atașată fac parte din categoria «bolilor care afectează capacitatea de oxigenare», (2) adeverința medicală atașată a fost emisă cu respectarea competenței legale și (3) titularul adeverinței medicale atașate este exceptat de la purtarea măștilor de protecție în spații închise”, potrivit solicitării Senatului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top