Connect with us
Rafila: Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor

Sanatate

Rafila: Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit despre finalul pandemiei de coronavirus și momentul în care românii vor putea să se întoarcă la viața lor de dinainte. Medicul estimează că acest lucru ar putea fi posibil abia la jumătatea anului viitor. Este o veste proastă care va întrista mulți români, dar din păcate este foarte aproape de adevăr. Rafila a și argumentat opinia sa.

Rafila: Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor

Alexandru Rafila susține că distanțarea socială, dar și purtatul măștilor ar trebui sp devină o obișnuință pentru români, dacă vrem să stopăm răspândirea noului tip de coronavirus. Acesta este singurul mod în care vom reuși să ajungem din nou la o viață normală. Din păcate însă, această trecere la vremurile de dinainte se va face treptat, într-un timp îndelungat.

„Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică.

Rafila a mai precizat că apariția unui vaccin este singura soluție ca boala să fie învinsă, pentru că va contribui la întreruperea transmiterii virusului. Ideal este să ajungem la 70-80% din populație imunizată pentru a avea rezultate reale.

„Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă. Tratamentul aduce mari speranțe celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii. Dacă ajungem la 70 – 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte. Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor.”, a explicat Alexandru Rafila la Digi24.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top