Connect with us
Un nou produs retras de pe rafturile magazinelor

Sanatate

Un nou produs retras de pe rafturile magazinelor

Un nou produs retras de pe rafturile magazinelor din întreaga țară. Este vorba despre un produs în care s-au găsit urme de Salmonella. Anunțul cu privire la retragerea alimentului a fost făcut de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Produs retras din magazine

Un nou produs a fost retras de pe rafturile magazinelor. Este vorba despre produsul ESPETEC 130 g ESPINA, în care s-a detectat prezența Sallomelei. Produsul se găsește în magazinele Carrefour România. În acest sens, lanțul de magazine îl retrage de pe piață și recheamă de la consumatori acest produs.

Datele de identificare ale produsului sunt – Denumire produs Espetec 130g Espina, Furnizor Espina România Prod Impex SRL, Cod Ean, 59490 503000 27, Lot 202404/ 17.11.2020.

ANSV recomandă persoanelor care dețin produse din lotul menționat mai sus, să nu le consume sub nicio formă. Ei trebuie să le distrugă, sau să le ducă înapoi în magazinele din care le-au cumpărat.

Foarte important! Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi nevoie să prezentanți bonul fiscal.

Produsul conține Salmonella.

Ce este Salmonella

Salmonella este un tip de bacterie extrem de comună, responsabilă pentru cele mai multe cazuri de infecții la nivel gastrointestinal.

Infestarea cu Salmonella se poate instala în 2 moduri: cea mai răspândită formă de contaminare este prin intermediul alimentației, urmată de transmiterea de la animale.

Un nou produs retras de pe rafturile magazinelor

În felul acesta, bacteria provoacă Gastroenterocolită– boală caracterizată prin amețeală si greață. Tipul de Salmonella care cauzează Febra Tifoidă este transmis de la om la om.

Simptomele infecției cu Salmonella

Simptomele infecției cu Salmonella variază în funcție de tipul de bacterie care a cauzat infecția. Cele mai multe cazuri de Salmonella raportează probleme digestive, cunoscute sub denumirea de “gastroenterocolite”, iar anumite rădăcini ale bacteriei pot cauza Febra Tifoida.

În cele mai multe cazuri, simptomele apar între 12 ore pana la 3 zile de la ingerarea produsului alimentar infestat.

Diaree
Greață
Vărsături
Febră
Crampe abdominale
Stare de moleșeală
Frisoane
Dureri de cap
Sânge în scaun.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Alertă Alimentară! Produs Retras De Pe Rafturile Magazinelor - RomaniaTaraMea.com

  2. Pingback: Alertă alimentară! Produs retras de pe rafturile magazinelor - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top