Connect with us
Raed Arafat anunță restricții pentru zonele cu răspândire comunitară. În ce condiții se impun măsurile

Social

Noile măsuri din starea de alertă, anunțate de Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat, astăzi, noile măsuri din starea de alertă. Anunțul a fost făcut la începutul şedinţei de guvern. Vorbim despre ultimele măsuri luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Noile măsuri din starea de alertă, anunțate de Raed Arafat

Măsuri noi. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a prezentat hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pentru modificarea HG privind prelungirea stării de alertă, după ce a intrat în vigoare Legea carantinei şi izolării.

Textul integral al hotărârii poate fi consultat aici.

„Hotărârea 36 din 21.07.2020, privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, care a fost votată unanim de membrii CNSSU.

Art.1 Se certifică pandemia de COVID-19 declarată de Organizația Mondială a Sănătății la data de 11.03.2020.

Art.2 (1) Începând cu data prezentei hotărâri se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat stabilite pe baza criteriului prevăzut la alin. 2.

Lista cu țările pentru care se instituie carantina va fi actualizată săptămânal

Lista cu țările pentru care se instituie carantina va fi actualizată săptămânal, după cum se arată în hotărâre.

(2) Criteriul pe baza căruia se face stabilirea țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similară.

(3) Pe baza criteriului prevăzut la alin. (1), Institutul Național de Sănătate Publică întocmește lista țărilor/zonelor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din acestea.

(4) Lista prevăzută la alin. (3) se actualizează/revizuiește săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și este publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

Art. 5 (1) Pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică – în program de hemodializă), preschimbare documente de identitate, părăsirea țării ș.a., poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină prevăzută la art. 2 și art. 4, pe baza documentelor justificative.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top