Connect with us
A apărut o nouă poliție în România. Află despre ce este vorba

Social

A apărut o nouă poliție în România. Află despre ce este vorba

A fost înființată o nouă poliție în România. Aceasta s-a înființat prin ordonanță de urgență și va avea structuri în toată țara. Este vorba despre Poliția Animalelor, care se va asigura de protejarea și salvarea animalelor, având în vedere că s-au intensificat episoadele de brutalitate asupra necuvântătoarelor. Noua structură va intra pe poziții în următoarea perioadă, iar autoritățile sunt foarte încrezătoare în privința ei.

Noua Poliție a Animalelor

Noua Poliție a Animalelor a fost înființată în urma unei ordonanțe de urgență, adoptată miercuri seara de către Guvern, conform declarațiilor lui Marcel Vela. Proiectul se afla în  discuție de mai multe luni de azi, iar acum este pe punctul de a se materializa. În urma mai multor discuții cu specialiști în domeniu, cu asociații de protecție a animalelor, s-a adoptat acest program extrem de important. Imediat după ce ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial, se va demara și organizarea Poliției Animalelor.

Poliția Animalelor va avea 488 de angajați, plus 88 de medici veterinari și va avea structuri în toate județele din țară. În următoarele 60 de zile vor fi organizate concursurile, vor avea loc anagajările și va fi implementată noua ramură a poliției. Structura va fi dotată la cel mai înalt nivel și vor fi asigurate chiar și autoutilitare care să îmbunătășească procesul de salvare a animalelor, pentru ca polițiștii să ajungă în timp util unde este nevoie de ei.

„Odată cu apariţia acestei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile – este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor –  ea vă fi operaţională. Am prevăzut în proiectul de investiţii şi autoutilitare pentru Poliţia Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a precizat Marcel Vela.

O altă structură specială înființată de curând este Poliția Siguranța Școlară, ce are ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli și în vecinătatea acestora, unde lucrează 270 de polițiști. Aceștia vor asigura protecția elevilor și a cadrelor didactice, iar secțiile există în toată țara.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top