Connect with us
Pandemia nu a împiedicat construcția ansamblurilor rezidențiale noi

Social

Pandemia nu a împiedicat construcția ansamblurilor rezidențiale noi

La finalul unui an plin de încercări, statisticile pieței imobiliare din România arată cifre surprinzătoare. Deși specialiștii în imobiliare se așteptau să fie un an dificil, în care numărul tranzacțiilor să înregistreze un declin serios, datele oficiale arată cu totul altceva. 

Astfel, în bilanțul pentru perioada ianuarie – noiembrie 2020 putem observa că numărul tranzacțiilor a înregistrat o creștere de circa 7% față de perioada similară de anul trecut. În acest an s-au înregistrat 525.450 de tranzacții în România, cu 35.760 mai multe decât în anul precedent. Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, doar în luna noiembrie au fost vândute 60.183 de imobile. 

„Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna noiembrie a acestui an este cu 11.823 mai mare față de perioada similară a anului trecut”, precizează ANCPI. 

Apartamente noi în România

Tot mai mulți clienți se îndreaptă către apartamentele din ansamblurile rezidențiale noi din țară. Pe lângă că faptul că sunt amplasate în locuri strategice bine alese, acestea vin cu o compartimentare modernă și beneficiază de un spațiu generos. 

Pe site-ul de imobiliare Korter.ro sunt listate toate ansamblurile rezidențiale noi din România. Fie că sunt finalizate sau încă sunt în plin proces de construcție, aici vei găsi locuințele care sunt disponibile la vânzare în cele mai noi centre rezidențiale din țară. 

La finalul anului 2020, cele mai multe locuințe noi de vânzare se aflau în capitală și localitățile învecinate. Peste 400 de ansambluri rezidențiale noi oferă spre vânzare mai mult de 750 de apartamente. Astfel, categoria apartamente noi București rămâne una dintre cele mai căutate, atât de dezvoltatorii imobiliari cât și cei care sunt în căutarea unei locuințe. 

Pe poziția secundă ca și număr de ansambluri rezidențiale noi se află Constanța. Peste 110 complexe rezidențiale au fost realizate aici, majoritatea dintre ele fiind pe litoralul Mării Negre. Acestea sunt destinate atât persoanelor care își doresc o locuință de vacanță cât și celor care vor să închirieze apartamentul turiștilor. În prezent mai sunt disponibile 209 apartamente, însă disponibilitatea acestora se schimbă de la o zi la alta. 

Pe site-ul de imobiliare Korter poți verifica toate apartamentele disponibile, precum și schițele acestora. Mai mult aici vei găsi prețuri și imagini cu ansamblul rezidențial dorit. 

Prețurile la apartamente noi în orașul Constanța sunt însă mai mici decât cele de pe litoral. În oraș, media de prețuri la apartamentele noi care sunt disponibile acum este de 1.000 euro/mp, în timp ce în Mamaia prețurile pot ajunge chiar și la peste 1.500 euro/mp. 

În acest an a crescut chiar și numărul apartamentelor noi finalizate. „În perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020 au fost terminate 48490 locuinţe, în creştere cu 2053 locuinţe, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent”, arată datele Institutului Național de Statistică. Singurele regiuni în care s-au înregistrat creșteri sunt București, Centru, Vest și Sud-Vest (Oltenia). 

Din totalul numărului de locuințe noi, 61% au fost construite în mediul urban.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top