Connect with us
Raed Arafat, avertisment dur: „Atenție, este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone!”

Social

Raed Arafat, avertisment dur: „Atenție, este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone!”

Pandemia continuă să afecteze considerabil omenirea. Situația este din ce în ce mai gravă, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă relaxare, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de criza sanitară și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această libertate de care au parte românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus. În acest context, Raed Arafat a declarat că există posibilitatea de a fi impuse restricții pentru anumite zone, în care rata de transmitere este mai mare decât în altele și oamenii sunt mai expuși riscului de infectare.

Raed Arafat, avertisment dur: „Atenție, este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone!”

Având în vedere că situația s-a agravat în ultima perioadă, iar cazurile de coronavirus s-au înmulțit semnificativ, Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că autoritățile pot, în orice moment, să impună restricții pentru zonele mai periculoase din punct de vedere al infectării, însă totul depinde de comportamentul oamenilor și de cifre, dacă acestea vor crește alarmant.

Având în vedere că în zonele turistice, la mare și la munte, se produc cele mai mari aglomerări, secretarul de stat în MAI a declarat că este prea târziu să se mai închidă domeniul turistic, însă situația poate fi controlată și cetățenii ar trebui să respecte cu strictețe măsurile preventive. Cu toate acestea, avertizează că nu este exclus ca anumite zone să fie izolate din cauza creșterii cazurilor de coronavirus.

Oficialul a subliniat că e vorba despre restricții care sunt impuse local, dacă va continua această situație epidemiologică, dar, în prezent, autoritățile nu au discutat nimic oficial despre astfel de măsuri. El a reamintit că în prezent „avem un număr foarte mare de cazuri continuu” în cinci „puncte fierbinți” – București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați.

 „Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe.”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top