Connect with us
S-a apucat de fitness la 70 de ani. Viața i s-a schimbat radical de când face sport

Social

S-a apucat de fitness la 70 de ani. Viața i s-a schimbat radical de când face sport

În această lume în care lucrurile evoluează rapid, puțin dintre noi se mai gândesc la sănătatea lor. Suntem mereu pe fugă și căutăm cele mai rapide modalități de a ne rezolva treburile. La fel facem și când vrem să scăpăm de kilogramele în plus, apelând la diete drastice și pastile de slăbit, care nu fac altceva decât să ne distrugă organismul. O femeie trecută de mult timp de perioada de tinerețe a arătat că cea mai bună metodă de a rezolva aceste aspecte este sportul. La 70 de ani, a decis să-și schimbe stilul de viață și s-a apucat de fitness.

S-a apucat de fitness la 70 de ani. Viața i s-a schimbat radical de când face sport

Joan MacDonald din Ontario, Canada a acceptat această provocare în urmă cu 3 ani, când împlinise vârsta de 70 de ani și sănătatea sa începuse să scârțâie. Avea multe kilograme în plus, care i-au provocat numeroase probleme: hipertensiune, colesterol mărit și, de asemenea, se deplasa foarte greu, pe distanțe reduse. Astfel, a decis că trebuie să facă ceva în acest sens și a decis să adopte un stil de viață sănătos. A început să facă fitness cu ajutorul fiice sale, care este antrenor și a reușit să preia controlul asupra sănătății sale. A început să piardă din greutate și, la 3 ani de la debutul ei în lumea sportului, se laudă cu performanțe uimitoare: a slăbit 65 de kilograme!

Încă de când a început să practice fitnessul, a postat pe o rețea de socializare întregul său parcurs, precum și filmulețe cu antrenamentele pe care le face. Astfel, a reușit să ajungă în atenția celorlalți și să îi inspire, devenindu-le model. Bunicuța are acum peste 750.000 de urmăritori. Joan se antrenează cu greutăți de cinci ori pe săptămână și face exerciții cardio de cel puțin trei ori pe săptămână.

Pe lângă sport, celelalte hobbyuri ale sale sunt meditația și grădinăritul. În plus, mănâncă mereu sănătos și are o alimentație bogată în proteine, cereale integrale, fructe și legume.

Cum a ajuns să cântărească aproape 200 de kilograme

Problemele cu greutatea au apărut în urma unor probleme în căsnicie. Când avea momente grele, își găsea refugiul în mâncare nesănătoasă în cantități mari. Greutatea sa a adus-o chiar pe patul de spital, fiind supusă unei operații de protezare a genunchiului. Ea a declarat că procesul de schimbare a stilului de viață nu a fost unul ușor, dar a depășit orice impas.

„Au fost destule momente în care am plâns și am vrut să renunț. Eram copleșită și de faptul că trebuia să învăț să mă descurc și cu un iPhone, să învăț să folosesc diverse aplicații. Noroc cu fiica și ginerele meu.”, spune Joan acum.

 

 

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top