Connect with us
Elevii de liceu vor da Bacalaureatul mai devreme și vor avea examen în fiecare an

Știri

Subiecte Bacalaureat 2018. Subiecte la Limba și Literatura Română

Emoții mari pentru absolvenții claselor a XII-a. Elevii susţin astăzi prima probă la BAC, cea de Limba şi Literatura Română. Peste 136.000 de absolvenţi de liceu încep astăzi probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Prima testare este cea la Limba şi literatura română.

Subiecte Bacalaureat 2018. HUFF.RO vă prezintă subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la prima probă a examenului.

Elevii vor afla primele rezultate ale examenului de Bacalaureat în 4 iulie 2018, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 9 iulie.

Conform datelor furnizate de edu.ro, la această sesiune de vară a examenului de Bacalaureat 2018 s-au înscris 136.871 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 118.856 de candidaţi sunt din promoţia curentă, respectiv 18.015 – din promoţiile anterioare.

Subiectele și baremele de corectare vor fi pe HUFF.RO și pe EDU.RO.

Ca în fiecare an de la schimbarea metodologiei, vor fi variante diferite de subiecte pentru elevii de la profil uman și pentru cei de la real.

Subiecte Bacalaureat 2018. Subiecte la Limba și Literatura Română

Marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă – E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană.

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului – E)c), iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată joi, 28 iunie.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare).

Citește și Subiecte Română BAC 2018 și barem de corectare – Real și Uman

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 – 8,30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore. Acesta este calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.

La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top