Connect with us
Veste uriaşă unii români. Cine scapă de impozitul pe salariu de la 1 februarie

Știri

Veste uriaşă pentru români. Cine scapă de impozitul pe salariu de la 1 februarie

Veşti bune pentru unii români. Exista o anumită categorie de angajaţi care vor scăpa de plata impozitului pe salariu.

Cine sunt cei care vor scăpa de impozitul pe salariu de la 1 februarie.

Programatorii cu studii medii care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior vor fi scutiți de impozitul pe salariu de la 1 februarie 2018, anunță Ministerul Comunicațiilor.

Ministerul a mai precizat că ordinul în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial.

Programatorii cu studii medii care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior vor fi scutiți de impozitul pe salariu de la 1 februarie.

Măsura vizează aproximativ 15.000 de programatori în plus față de cei scutiți până acum, scrie news.ro.

Cei care vor să beneficieze de această scutire trebuie să facă dovadă înscrierii în învățământul superior, precizează sursă citată.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu, scandal fără precedent: “Este o mizerie …”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, lansează un atac de o duritate fără precedent la adresa DNA.

Ea susține că dosarul liderului PSD Neamț, Ionel Arsene, despre care spune că este ”o mizerie de dosar” și la final se întreabă câte abuzuri ale DNA vor mai suporta cei din PSD.

”Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost pus in libertate de instanța. Era normal sa se întâmple asta după ce la baza acelei mizerii de dosar pentru ceva ce s-ar fi petrecut acum 5 ani, nu exista nimic altceva decât denunțul unui arestat.

Cel indicat de denunțător ca ar fi fost de fata la discuție a declarat la DNA ca nu s-a discutat nimic din ceea ce reclamase denuntatorul.

Deci, nu exista nicio alta proba, iar procurorii DNA știau asta când au dispus reținerea. Un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD! Câte mai toleram?”, susține Olguța Vasilescu, pe pagina personală de Facebook.

Citeşte şi Vin voucherele de VACANŢĂ! Cine va beneficia de tichete

Totul este oficial. Iată ce trebuie să ştii despre aceste tichete cine sunt cei care vor intra în posesia acestor cupoane de vacanţă.

“Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial, angajatorii din sectorul public şi sectorul privat care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condiţiile legii, bonuri de valoare, denumite vouchere de vacanţă”, se prevede în amendamentul adoptat de membrii comisiei pentru muncă.

“Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanţă pe suport de hârtie sunt multiplu de 5 lei până la 100 lei, valoare nominală pe voucher”, au mai stabilit membrii comisiei.

Conform OUG 46/2017, instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, precum şi operatorii economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară, acordă, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinaţie, în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, o indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

Angajatorul stabileşte când acordă voucherele de vacanţă

În limita resurselor bugetare, angajatorul stabileşte (…) când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, scrie Agerpres.

Voucherele de vacanţă emise pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, fiind considerată contravenţie dacă voucherul este acceptat de la alte persoane decât titularul.

Actul normativ prevede că sunt interzise comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanţă, diminuarea valorii nominale a acestora şi vânzarea de către agenţiile de turism la un preţ mai mare a aceluiaşi pachet de servicii achiziţionat cu vouchere de vacanţă, faţă de cel achitat cu alte mijloace de plată.

Actul normativ va intra şi în dezbaterea comisiei pentru industrii a Camerei care elaborează raportul în comun cu cea pentru muncă, iar apoi în plen. Camera Deputaţilor este for decizional.

1 Comment

1 Comment

  1. Observator

    20 ianuarie 2018 at 16:24

    D-na Olguța Vasilescu, vă răspund eu cât mai tolerați! Atâta cât veți tolera modul d-lui Tudorel Toader de a nu întreprinde nimic și a ne duce cu vorba, oricât ar fi ea de „elevată” și încărcată cu termeni juridici de adormit copii. Atâta timp cât nu veți reuși să convingeți ALDE să numească pe altcineva mai hotărât și om de acțiune deși poate mai puțin doct. Competența fără acțiune este sterilă și neproductivă. Cel mai rău lucru este să nu faci nimic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top