Connect with us
Cum obții mai repede permisul auto suspendat. Reguli noi pentru 2021

Utile

Cum obții mai repede permisul auto suspendat. Reguli noi pentru 2021

Anul 2021 vine cu noutăți în mai multe domenii. Noile schimbări aduc avantaje celor care se lovesc de ele și le vin în ajutor acestora. Și în ceea ce privește permisul auto, legislația a suferit câteva modificări. Astfel, cei cărora le-a fost suspendat permisul de conducere îl pot recupera mai repede, dacă fac tot ce trebuie pentru a beneficia de acest ajutor.

Recuperarea permisului auto

Cu toții ne putem afla, la un moment dat, în situația de a ne fi fost suspendat permisul de conducere din cauza unor greșeli pe care le-am făcut în trafic. Având în vedere că permisul este ceva foarte util, fără de care ne descurcăm cu greu, mai ales dacă job-ul nostru implică să fim foarte activi și să ne deplasăm cu ajutorul mașinii.

Astfel, noua legislație vine în ajutorul șoferilor care au probleme. Șoferii care au permisul suspendat și vor să recapete mai repede dreptul de a conduce trebuie să depună o cerere până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi a perioadei de suspendare, conform Avocatnet.ro. Spre deosebire de anii trecuți, cei care au depus cererea vor primi un răspuns în cel mult cinci zile, fie el chiar și unul negativ.

Atenție! Pot solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce doar șoferii care au permis auto de peste un an și care au fost declarați admiși la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

Condiții pentru obținerea permisului de conducere

Orice persoană care a împlinit 18 ani poate obține permis de conducere dacă îndeplinește mai multe condiții. Pentru a putea participa la cele două examene, cel teoretic, urmat de cel practic, trebuie să se asigure că este apt pentru a putea conduce.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care vrea să devină șofer sunt:

  • să fie aptă din punct de vedere medical şi psihologic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile şi subcategoriile pentru care solicită examinarea;
  • să facă dovada pregătirii teoretice şi practice, realizată prin cursuri organizate de unităţi autorizate pentru categoriile/subcategoriile pentru care solicită examinarea;
  • să facă dovada că domiciliază sau că are reşedinţa pe raza serviciului public de permise unde vrea să susțină examenul și să obțină carnetul;
  • să nu fi fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.

Poți obține permisul de conducere și la 16 ani, însă este o situație specială. Poți conduce doar cvadriciclurile din categoria B1.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top