Connect with us
Cum să îți pregătești mașina pentru iarnă. Sfaturi esențiale

Utile

Cum să îți pregătești mașina pentru iarnă. Sfaturi esențiale

Cum să îți pregătești mașina pentru iarnă. Se apropie sezonul cu temperaturi scăzute și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Posesorii de autoturisme știu că asta implică mai multă atenție față de vehiculele de orice fel. În sezonul rece, mașina are nevoie de o pregătire specială pentru a funcționa în parametrii optimi. Este vorba atât de sănătatea motorului, cât și de confortul și siguranța șofatului. Aveți mai jos câteva sfaturi esențiale.

Cum îți pregătești mașina pentru iarnă

În primul rând, trebuie să te asiguri că mașina ta are anvelope de iarnă, indiferent că este vorba despre anvelope all season, sau cele special pentru iarnă. Ca să fii sigur că vei trece iarna cu bine, specialiștii recomandă ca odată cu anvelopele, să schimbi și jantele.

Trebuie, de asemenea, să te asiguri că bateria mașinii funcționează la capacitate maximă. Este cunoscut faptul că, la temperatură scăzută, ca să pornească, motorul are nevoie de mai mult curent decât pe timp de vară. Pentru asta ai nevoie de o baterie de calitate.

Nu uita te antigel! Verifică densitate antigelului și completează dacă este cazul. Atingelul este foarte important pentru că nu lasă fluidele să înghețe.

Verifică uleiul de motor, precum și cureaua de distribuție. Cele mai solicitate mașini în ceea ce privește cureaua de distribuție sunt cele care funcționează cu motorină.

Asigură-te că ștergătoarele funcționează corect, și nu le forța în caz că au înghețat.

Curăță parbrizul cu raclete de plastic.

Sfaturi de condus pe timp de iarnă

Adaptează viteza la condițiile de drum!

Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, fapt care duce la derapare.
Pe vreme de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, când vă întâlniţi cu alte autovehicule, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale.

Fiți atenți la pietoni! În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur, astfel că nu se prea asigură la traversare.
Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului.
În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână și folosiţi cu precădere frâna de motor.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top