Connect with us
Viza de flotant 2020. Care sunt regulile MAI pentru a schimba adresa din buletin

Utile

Viza de flotant 2020. Care sunt regulile MAI pentru a schimba adresa din buletin

Viza de flotant 2020. Ministerul Afacerilor Interne a stabilit regulile pe care trebuie să le respecte românii care vor să își schimbe adresa din buletin. Conform autorităților, prima regulă spune că solicitantul trebuie să locuiască mai mult de 15 zile la locuința secundară. Dacă în urma verificărilor rezultă că persoana în cauză nu locuiește la acea adresă, oamenii legii vă vor respinge solicitarea de reședință.

Viza de flotant 2020. Care sunt regulile MAI pentru a schimba adresa din buletin

Reguli stricte pentru viza de flotant 2020. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne a transmis luni, 7 septembrie, faptul că au fost introduse noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reședinței.

Măsura vine ca urmare a unor situații sesizate de către autorități, în mai multe județe din țară, unde la o adresă figurau zeci, sau chiar sute de locatari.

Astfel, de acum înainte, pentru a obține viza de flotant, solicitantul trebuie să declare că locuiește de mai mult de 15 zile la locuința respectivă. Dacă declară asta, și în urma verificărilor se constată altceva, solicitarea de reședință va fi respinsă.

Declarația va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanei.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI a mai precizat că solicitantul va trebui să declare pe propria răspundere scopul sau motivul stabilirii reședinței.

Practic, în momentul primirii cererii din partea solicitantului, funcționarul de la evidența persoanei va verifica numărul mențiunilor de reședință valabil înscrise la adresa respectivă. În cazul în care va consta că sunt înscrise cel puțin 2 mențiuni de reședință, va anunța Poliția Locală, care va face verificări în teren.

Dacă polițiștii locali vor consta că solicitanții nu locuiesc efectiv la acea adresă, cererea lor va fi respinsă.

Oamenii legii vor avea în vedere numărul de cereri depuse la aceeași adresă. Dacă este vorba despre un număr mare, polițiștii vor face verificări. Prin – număr mare de solicitări – se înțelege un număr care depășește media zilnică/săptămânală sau lunară.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top