Connect with us

Știri

Părintele Constantin Necula, despre rolul bărbaților în familie: „Femeia este net superioară”

Părintele Constantin Necula, care le-a oferit o mulțime de sfaturi prețioase tinerilor și nu naumai, a vorbit despre căsătorie, dar și despre iubirea dintre soți.

Preotul a dezvăluit cât de importantă este dragostea dintre cei doi soți, dar și ce trebuie să facă fiecare dintre ei pentru a avea parte de o viață liniștită și fără griji.

Pe pagina sa de socializare, părintele a amintit ce rol important are femeia în familie, dar și ce trebuie să facă bărbatul, fie că este preot sau un mirean.

„Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul. Când se mulţumeşte doar să-l egaleze îmi pare că pierde perspectiva. A te supune soțului nu înseamnă a-i admite toate mojiciile.

Cum să fie egalitate când femeia naște, și bărbatul nu? Femeia este net superioară bărbatului.”

“Există în epistola care se citește la cununie un verset care spune: << Iar femeia să se teamă de bărbat >>. Acest lucru e valabil, însă, când bărbatul face pentru femeie ce-a făcut Hristos pentru biserică: s-a răstignit pentru ea.”

„A-ți iubi soția înseamnă a schimba copilul, a spăla vasele. Chiar și dacă ești popă. Popa-i popă de la ușă încolo. În casă este părintele copiilor săi și soțul soției sale.

Asta înseamnă, de fapt, a fi soțul cuiva, a-l însoți în toate. Din nefericire, cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte.”

„A crește în familia ta înseamnă a te întări în valori comune. Putem sta 24 de ore în camere diferite, uitându-ne la alte emisiuni, citind alte cărți, mâncând altă mâncare, bând altă apă, dar bunurile comune sunt copiii.”

„Sunt foarte întristat când aud că o familie, ca să nu divorțeze, face un copil. Copilul nu e bară de sudură. La capătul carierei este o prăpastie dacă aceasta nu s-a împlinit într-o dragoste. Atunci când ne iubim soțiile și copiii, împlinim iubirea lui Hristos”, a scris preotul pe pagina sa.

Citește și: Preotul Tănăsescu, despre limuzinele afişate de capii Bisericii la sfinţirea Catedralei Neamului: „Ştiu, sunteţi invidioşi…”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top