Connect with us
Un copil de nouă ani așteaptă, de zile în șir, pe holurile spitalului. Nu știe că tatăl lui a murit, pe masa de operație: „Tati e bine? Când pot să îl văd?”

Știri

Un copil de nouă ani așteaptă, de zile în șir, pe holurile spitalului. Nu știe că tatăl lui a murit, pe masa de operație: „Tati e bine? Când pot să îl văd?”

„Tot timpul întreabă de tată şi vrea să îi ducă de mâncare. Și-a oprit din mâncarea lui de la spital, pentru a i-o duce tatălui pentru că ştia că nu mâncase când a fost internat.”

Taăl băiețelului muncea cu ziua, într-un sat din Buzău, pentru a putea pune mâncare pe masă fiului său. La sfârșitul săptămânii trecute, a început să se simtă din ce în ce mai rău.

Speriat, bărbatul a cerut ajutorul medicilor. Echipajul de pe ambulanță l-a dus de urgență Spitalul Județean Buzău. Pentru că nu mai era nimeni acasă care săaibă grijă de copil, băiatul și-a însoțit tatăl.

Din nefericire, bărbatul a fost răpus de o infecție abdominală generalizată. Nimeni nu a avut puterea să îi dea vestea cumlită băiatului care aștepta cu nerăbdare să își revadă părintele.

„Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost transportat cu ambulanţa la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău în stare foarte gravă, cu peritonită generalizată. Acesta a venit însoţit de copilul său de 9 ani care a fost ulterior cazat la secţia Pediatrie a spitalului”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, potrivit Adevărul.

Cinci zile, minorul a stat pe secția de Pediatrie a spitalului, unde i-au fost asigurate trei mese pe zi. Din mâncarea pe care o primea, păstra mereu o parte, pentru tatăl său.

„Tot timpul întreba de tată şi voia să îi ducă de mâncare. A oprit mâncarea lui de la spital, pentru a i-o duce tatălui pentru că ştia că nu mâncase când a venit la spital.

Era trist, îşi lua gândul de la tatăl lui în perioade scurte când se juca sau se mai uita pe tabletă, dar inclusiv ne-a întrebat dacă de pe tabletă îl poate suna pe tatăl lui”, spune Georgiana Dragu, asistent social în cadrul spitalului.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top