Connect with us
Decebal Traian Remes, despre cum devin minorii sclavi in puscarie

Știri

Decebal Traian Remes, despre cum devin minorii sclavi in puscarie

Fostul ministru liberal al Agriculturii, Decebal Traian Remes, condamnat in dosarul Caltabosul pe 14 februarie 2012 la 3 ani de inchisoare, eliberat pe 11 februarie 2014, conditionat, face cateva dezvaluiri naucitoare despre cum traiesc detinutii in puscarii.

Decebal Traian Remes sustine ca a stat in aceeasi camera cu alte 8 persoane, iar conditiile din inchisoarea din Baia Mare seamana un adevarat focar de infectii. Acesta mai spune ca desi unui detinut i se aloca 2.800 de lei de la stat, nu toti se bucura de aceasta suma, caci banii se invart in interiorul sistemului. „La Baia Mare erau saltele din 1962, de cand au facut ccomunistii puscaria”, a mai spus ex-ministrul Remes la Antena 3.

Avocata Maria Vasii sustine ca unii detinuti care au protestat in penitenciare la Iasi au fost transportati dezbracati si plini de sange la Gherla

Stirile zilei 13 iulie 2016. Cele mai importante stiri de azi!

Sclavii spala chiloti, sosete si storc cosurile smecherilor din puscarie

Ministrul agriculturii din perioada guvernarii Dreptate si Adevar (Alianta D.A., formata din PNL si PDL) mai spune ca cel mai dureros lucru pe care l-a vazut in puscarie este sclavagismul. Acesta sustine ca exista detinuti mai instariti, cu salarii mai mari, care ii folosesc pe cei amarati, fara venituri si fara prieteni sau familie ca pe niste sclavi.

Remes sustine ca pentru cateva mucuri de tigara pe care tot ei le strang din scrumiere si ghenele de gunoi trebuie sa spele chiloti si sosete, sa stoarca cosurile nababilor din puscarie ori inclusiv sa ii spele pe spate.

Pedeapsa prelungita ilegal. Plus: Remes s-a imbolnavit in puscarie

De asemenea, fostul ministru mai spune ca sunt folositi atat barbati in toata firea pentru muncile de sclavi cat si femei, dar preferatii celor care isi bat joc de sufletele umane in puscarie sunt minorii. Cat despre vorbitul la telefon, gardienii si conducerea puscariei nu verifica niciodata cum ajung telefoanele inauntru si mai ales cu cine vorbesc detinutii, toata lumea stiind ca anumite persoane comunica aproape zilnic cu exteriorul.

Remes mai spune ca putina lume stie de comisiile pentru eliberare conditionata si manevrele care au loc in interiorul acestora. Din cei 9 membri ai comisiei care a decis eliberarea sa conditionata, doar unul era judecator.

Fostul ministru spune ca prin amanarile succesive pe care cei din comisie le faceau mareau pedepsele detinutilor mai mult decat o facea procurorii sau judecatorii. Remes a mai spus ca s-a imbolnavit la plamani in puscarie, lucru constatat in urma unor analize la spitalele TBC.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top