Connect with us
Atentat sinucigas cu masina-capcana, in Yemen

Știri

Atentat in Yemen: Cel putin 45 de morti si peste 60 de raniti

Un atentator sinucigas, cu masina-capcana, a ucis cel putin 45 de persoane, intr-un compus administrat de militiile locale din Aden, a declarat purtatorul de cuvant al organizatiei „Medici fara frontiere”.

Citeste si: Cutremur de 7,1 grade pe Insula Ascension din Atlanticul de Sud

Citeste si: Aeroport evacuat in urma unui presupus atac armat

In plus, acesta a declarat ca cel putin 60 de persoane au fost dusi intr-un spital din apropiere.

Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, dar seamana cu atentatele sinucigase anterioare, la baza carora a stat Statul Islamic.

Oficialii din cadrul fortelor de securitate au declarat cs un atacator sinucigad a detonat un vehicul-capcans in zona unde erau adunati mai multi recruti ce urmau sa plece in Arabia Saudita pentru antrenamente.

Nu este singurul atentat. Azi-noapte, o bomba a explodat la Institutul de Criminalistica din Bruxelles, fara a provoca victime, din fericire, spune presa belgiana.

Cu putin inainte de ora locala 2:30, o masina a reusit sa treaca prin cele trei garduri, relateaza RTL. Unul sau mai multi suspecti au detonat bomba in apropirea laboratoarelor.

Nivelul de alerta in Belgia se ridica la trei atacuri cu bomba. Una la aeroport si alta la metrou. Atentatele teroriste au luat cel putin 31 de vieti si au lasat peste 250 de raniti.

Prima deflagratie s-a produs pe 22 martie, cu putin inaintea orei locale 8, in sala aflata in zona publica a terminalului plecari a aeroportului Zaventem din Bruxelles. Innebuniti de spaima oamenii au inceput sa alerge haotic inspre iesiri, apoi si-au continuat goana prin parcari.

Pasagerii si-au abandonat bagajele si nu au stiut cum sa se indeparteze cat mai repede de aeroport, insa la ora respectiva aerogara era ticsita, asa ca evacuarea a fost anevoioasa.

Teroarea a fost sporita de o a doua bubuitura si mai puternica. De data aceasta, explozia ar fi avut loc chiar in centrul terminalului. Suflul a fost atat de puternic incat tavanul salii s-a prabusit peste cei prezenti. Posturile locale de televiziune au transmis imagini cu fuioare de fum ridicandu-se deasupra aeroportului.

O ora mai tarziu, haosul se extindea in Bruxelles, dupa ce o explozie puternica a avut loc la o garnitura de metrou, oprita in statia Maelbeek, in directia Art-Lois. La nici 300 de metri distanta se afla cartierul institutiilor europene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top