Connect with us
Alertă la Berlin! Mai multe persoane rănite, într-un incident cu iz terorist

Externe

Alertă la Berlin! Mai multe persoane rănite, într-un incident cu iz terorist

Este alertă în Hardenbergplatz, Berlin. Mai multe persoane au fost rănite într-un incident cu iz terorist. O mașină a pătruns pe trotuar și a lovit în plin mai mulți pietoni.

Alertă la Berlin!

Incidentul s-a produs duminică dimineața, în jurul orei locale 07.20, în apropiere de stația de metrou utilizată în special de cei care intenționează să viziteze Grădina Zoologică din Berlin. Conform presei străine, cel puțin șapte persoane au fost rănite în urma acestui incident. Una dintre ele este în stare gravă, fiind prinsă sub mașina care a lovit în plin mulțimea de oameni.

BILDscrie că alte 17 persoane sunt în stare de șoc și au nevoie de ajutor de specialitate. Autoritățile locale au intervenit cu numeroase forțe de ordine la fața locului, inclusiv cu câini care să detecteze eventuale substanțe pirotehnice.

Șoferul a fost arestat de polițiștii federali care au ajuns fost primii la fața locului. Bărbatul nu a fost rănit. El se află acum în arest și este cercetat sub suspiciunea de tentativă de omor calificat, dup cum a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Anchetatorii încearcă să afle dacă șoferul a avut intenția de a ucide.

Reamintim că nouă persoane, printre care un cetățean român, au fost ucise, la începutul acestui an, în două incidente armate petrecute la Hanau, în apropiere de Frankfurt.

Presupusul autor al atacului și încă o persoană, care s-a dovedit a fi mama sa, au fost găsiți ulterior morți. Unul dintre supraviețuitorii atacului terorist din Germania, în care au fost ucise 10 persoane, a povestit clipele de groază prin care a trecut. Muhammed, un tânăr care locuiește în orașul Hanau, a descris, de pe patul de spital, momentul în care extremistul Tobias Rathjen a intrat în localul în care lua masa împreună cu mai mulți prieteni și a început să tragă asupra lor.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top