Connect with us
Data alegerilor parlamentare 2016 urmeaza sa fie stabilita in curand, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, care a dezvalui si cele trei variante.

Alegeri parlamentare

Data alegerilor parlamentare 2016, inca necunoscuta. Care sunt cele trei variante

Data alegerilor parlamentare 2016 urmeaza sa fie anuntata in cel mai scurt timp, potrivit spuselor purtatorului de cuvant al Executivului, Liviu Iolu.

Acesta a afirmat ca premierul Ciolos si liderii partidelor politice discuta despre data exacta a scrutinului si ca trei variante sunt luate in calcul: 27 noiembrie, 4 decembrie si 11 decembrie.

„Premierul a discutat cu liderii partidelor politice despre data alegerilor. Nu este luata inca o decizie, inca se discuta cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anuntata cat mai curand, dar nu a fost luata inca o decizie cu privire la aceasta data. (…) Prim-ministrul mi-a confirmat ca exista discutii cu liderii partidelor”, a afirmat Iolu, dupa sedinta de Guvern.

„Pentru unele dintre ele, cel putin 27 noiembrie, exista o problema de neconstitutionalitate pe care o analizeaza Guvernul in stabilirea acestei date. Trebuie sa se termine mandatele parlamentarilor actuali pana cand au loc aceste alegeri”, a mai afirmat Iolu.

In ceea ce priveste pozitiile partidelor parlamentare vizavi de aceasta data, PSD ar prefera data de 4 decembrie. „Cu cat impingem alegerile mai tarziu, cu atat exista riscul sa stam de Anul Nou sau chiar dincolo de Anul Nou cu formarea noului Guvern”, a explicat presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache.

UDMR a propus data de 11 decembrie, afirmand ca 4 decembrie „nu este o solutie buna” intrucat aceasta data vine intre 1 decembrie si Sfantul Nicolae (6 decembrie), existand riscul unei prezente scazute la vot. Si PMP sustine varianta de 11 decembrie.

Pe de alta parte, PNL nu a spus ce data prefera.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top