Connect with us
tatuajelor-03092015

Știri

Istoria surprinzatoare a tatuajelor din urma cu 5.000 de ani pana azi

Atat de controversata in prezent, povestea tatuajelor a inceput de la popoarele primitive din urma cu mai bine de 5.000 de ani.

In anul 1992 in Austria, o echipa de arheologi a descoperit pe culmile muntilor Alpi corpul unui barbat criogenat in urma cu 5.000 de ani. Oamenii de stiinta l-au denumit ,,Otzi”. Barbatul avea in jurul gleznelor si al genunchilor semne care in ziua de astazi se identifica drept tatuaje.

Pe intreg corpul barbatului s-au gasit aproximativ 58 de tatuaje distincte alcatuite din puncte si linii. Istoricii au precizat ca in acele timpuri tatuajul reprezenta o parte importanta din ritualurile vremii.

Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: historia.ro

CITESTE SI: A VRUT SA II FACA O SURPRIZA IUBITEI, DAR ACUM A AJUNS DE RAS PE INTERNET

Cercetatorii sustin ca in urma cu mii de ani, popoarele primitive isi tatuau adolescentii pentru a infaptui un ritual de trecere la maturitate. Cei care nu puteau suporta durerile erau considerati nevrednici de a lupta in batalii si erau izgoniti din trib. Asadar, in trecut tatuajul reprezenta un semn de barbatie si de vitejie.

Imediat ce capitanul Cook s-a intors din calatoria sa in Polinezia, moda tatuajului a devenit foarte populara printre marinarii englezi. Nici francezii nu s-au lasat mai prejos. In secolul XVIII, multi dintre marinarii si navigatorii care se intorceau din larg aveau desenate pe piele sirene, flori, vapoarte, inimi, serpi sau diferite nume.

Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: historia.ro

Primul centru unde se realizau tatuaje a fost deschis la New Yok in anul 1846 si a fost frecventat mai ales de militarii din timpul razboiului civil. Prima masina electrica de tatuat a fost inventata ceva mai tarziu de Samuel O Reilly, in 1891.

Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: historia.ro

Astazi, tatuajele sunt la mare cautare, de la vedete de la Hollywood precum Angelina Jolie care are 10 tatuaje, pana la oamenii de rand.

Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: historia.ro

Tu ti-ai face un tatuaj?

Sursa foto: creativelunatics.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top