Connect with us
Leishmanioza, boala MANCATOARE DE CARNE din Siria a ajuns in Europa!

Știri

Leishmanioza, boala MANCATOARE DE CARNE din Siria a ajuns in Europa!

Leishmanioza este una din cele mai cumplite boli cu care se confrunta in acest moment lumea. Focarul bolii mancatoare de carne a pornit din Siria si s-a extins, rand pe rand, in majoritatea tarilor din Orientul Mijlociu, ajungand pana la urma si in Europa.

Boala tropicala care a pornit din Siria s-a extins in Iordania, Liban, Yemen si Turcia si, conform agentiilor de presa din strainatate, ar fi fost transportata de refugiati. Focarul a izbucnit in regiunile detinute de Statul Islamic: Raqqa, Hasaka sau Deir ez-Zor.

Cum se manifesta leishmanioza:

– inflamarea fara control a ficatului;
– ulceratii cutanate care se cicatrizeaza spontan, unele dintre ele fatale (pot aparea in orice parte a corpului);
dureri de cap, varsaturi, lipsa poftei de mancare.

Teroristii din Statul Islamic au ucis 175 de muncitori in Siria

Ipoteza socanta legata de moartea lui Prince

Boala se poate transmite de la om la om, de la un pacient intepat de musca Phlebotomus care este purtatoarea acestei infectii ce poate omori un numar mare de oameni.

Waleed Al-Salem, unul dintre autorii studiului care analizeaza expansiunea acestei afectiuni in Europa, de la Scoala de Boli Tropicale din Liverpool, sustine ca situatia din clipa de fata este foarte grava: „Boala s-a extins in toata Siria foarte repede si a afectat si Irakul, Libanul, Turcia si o parte din sudul Europei”, a declarat specialistul pentru cotidianul britanic Daily Mail.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top