Connect with us

Știri

Miracol sub ruinele din Italia

Bilantul mortilor dupa cutremurul din Italia creste dramatic. A ajuns la 247 de morti si 370 de raniti; in plus, multi oameni sunt inca dati disparuti.

De mai bine de 24 de ore de la producerea cutremurului cu magnitudinea 6,2 pe scara Richer, salvatorii cauta disperati ceea ce ei numesc „vocile de sub ruine”. Iar, uneori, se produc adevarate miracole.

Intr-o inregistrare video data publicitatii de echipele italiene de interventie, o fetita este scoasa de sub daramaturi, acolo unde fusese prizoniera vreme de 17 ore, de cand o cladire s-a prabusit, practic, peste ea. Salvarea fetitei inchide, practic, un sir de miracole. In primul rand, intr-un fel sau altul, nu a fost ranita serios atunci cand totul s-a pravalit in jurul ei si peste ea. Apoi, a rezistat sub daramaturi si, deloc in ultimul rand, a fost descoperita si scoasa la lumina de salvatori.

Citeste si: Update: Cutremur in Italia -Doi romani morti si patru raniti. Bilant total: Peste 247 de morti

Citeste si: Un cutremur puternic ar afecta 75% din locuitorii țării. Concluziile prezentate într-un raport IGSU

„Fetita de 10 ani a fost trasa de sub daramaturi, apoi a fost dusa la spital, iar aceasta este o veste buna”, declara un pompier italian care a participat la operatiunea de salvare.

Cel putin 100 de oameni sunt inca prinsi sub daramaturi. Echipe de interventie, voluntari si rude ale celor disparuti sapa cu mainile goale prin moloz, in cautare de supravietuitori.

Peste 5.400 de persoane sunt in zonele afectate si participa la misiuni se salvare sau cautare a victimelor. Intre timp, italienii au facut cozi la centrele de transfuzii ca sa doneze sange, dupa ce autoritatile au facut un apel in acest sens.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top