Cutremur în Italia cu magnitudinea de 4,8 pe Richter. Oamenii sunt panicați

03.11.2016
Cutremur în Italia cu magnitudinea de 4,8 pe Richter. Oamenii sunt panicați

Un nou cutremur în Italia. Seismul a avut loc azi-noapte în apropiere de Perugia, în aceeași zonă în care s-au înregistrat alte trei cutremure puternice săptămâna trecută. Cutremurul din Italia a avut magnitudinea de 5 pe Richter.

Citește și: Temeri în Italia, după cutremure. Un vulcan adormit dă semne de revenire

Citește și: Un nou cutremur în Italia, marți, 1 noiembrie cu magnitudinea de 4,9 pe Richter

Update 9:40: Magnitudinea cutremurului din Italia a fost revizuită la 4,8 pe Richter.

Cutremurul s-a produs la doar zece kilometri adâncime, la 51,5 kilometri sud-est de Perugia.

Ziarul italian La Repubblica scrie că seismul a fost resimţit deosebit de puternic în regiunea Marche, în partea central-estică a Italiei, o zonă în care se află oraşul Ancona, la malul Mării Adriatice.

Însă pompieri locali au declarat pentru La Repubblica că au primit doar telefoane în care erau întrebaţi despre cutremur, pentru că oamenii au intrat în panică.

Protecţia Civilă din Marche a declarat pentru ziarul italian că nu s-au reportat deocamdată surpări sau situaţii de urgenţă.

În zonă urmau să aibă loc verificări joi dimineaţa.

Un cutremur cu magnitudinea 5,0 este considerat un cutremur moderat, dar este capabil să provoace pagube importante dacă este de suprafaţă.

Două seisme – cu magnitudinea de 5,5 şi 6,1 – au avut loc în aceeaşi regiune în urmă cu o săptămână, urmate de un cutremur cu magnitudinea 6,6 duminică, cel mai puternic înregistrat în ţară în ultimii 30 de ani.

În urma cutremurului de duminică mai mulţi cetăţeni români din Italia au solicitat asistenţă consulară, iar ambasada României la Roma a răspuns tuturor acestor cereri, potrivit MAE care mai precizează că o familie de români a fost repatriată cu sprijinul ambasadei, ca urmare a cutremurelor care au avut loc recent.

„MAE precizează că în urma cutremurelor care au avut loc în cursul acestei săptămâni în Republica Italiană, o familie de cetăţeni români a fost repatriată, cu sprijinul Ambasadei României în Italia. Atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică Mediafax.