Connect with us

Externe

Un nou cutremur în Italia, marți, 1 noiembrie cu magnitudinea de 4,9 pe Richter

Italia se confruntă în ultimele zile cu un val de cutremure, care pare să nu mai înceteze. În această dimineață, la ora 7:56 a avut loc un nou cutremur cu magnitudinea inițială de 4,7 pe Richter și s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 4,9 pe Richter.

Update 14:40: În total, până la această oră, au mai avut loc în Italia alte 6 cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 3 și 3,5 pe scara Richter.

Update 11:36: În urma acestui cutremur au mai fost alte trei replici cu magnitudinea de 3,2, 3,3, 3,5 pe Richter.

Seismul s-a produs la o distanță de 135 de kilometri de Roma și la 64 de Perugia. Oamenii sunt disperați, pentru că din august, de la cutremurul devastator din Amatrice, nu mai au liniște.

Citește și: Cutremur Italia: Peste 20 de răniți și zeci de mii de sinistrați după seismul de duminică

Un cutremur mare, de magnitudinea 6,6 pe Richter a avut loc pe 30 octombrie, lângă Norcia.

Mai mulţi cetăţeni români din Italia au solicitat asistenţă consulară, iar ambasada României la Roma a răspuns tuturor acestor cereri, potrivit MAE care mai precizează că o familie de români a fost repatriată cu sprijinul ambasadei, ca urmare a cutremurelor care au avut loc recent.
„MAE precizează că în urma cutremurelor care au avut loc în cursul acestei săptămâni în Republica Italiană, o familie de cetăţeni români a fost repatriată, cu sprijinul Ambasadei României în Italia. Atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică Mediafax.

MAE a transmis, duminică, un mesaj în urma cutremurului care a afectat Italia. Ministerul face apel la cetăţenii români care s-ar afla în dificultate să contacteze misiunile diplomatice din zonă la numerele de urgenţă, precum şi autorităţile locale italiene.

„În dimineaţa zilei de 30 octombrie 2016 a avut loc un cutremur de mare intensitate (6.1) în zona centrală a Italiei (Epicentru zona Norcia, Regiunea Umbria). Dacă există cazuri de cetăţeni români aflaţi în dificultate, nu ezitaţi să apelaţi la numerele de Urgenţă ale misiunilor diplomatice, Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) şi Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna şi Toscana)”, anunţă MAE.

Ministerul le transmite cetăţenilor să contacteze în paralel şi autorităţile locale din Italia şi Protecţia Civilă la numărul special 800 840 840.

În urma acestui cutremur zeci de persoane au fost rănite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top