Connect with us
Doliu în teatrul românesc. Actorul Dumitru Drăgan a fost găsit mort

Știri

Doliu în teatrul românesc. Actorul Dumitru Drăgan a fost găsit mort

Doliu în lumea cinematografiei românești. Trupul fără suflare al actorului a fost descoperit de pompierii care au fost chemați să spargă ușa. Actorul piteștean avea 79 de ani și locuia singur. 

Cel care a alertat autoritățile a fost fiul actorului, după ce tatăl său nu îi mai răspundea la telefon și nici la ușă. Dumitru Drăgan, sau Miki Drăgan cum îi spuneau prietenii, locuia, singur, într-un bloc de pe strada Victoriei din Piteşti, în apropiere de Teatrul Alexandru Davila.

De două zile acesta nu mai dăduse niciun semne de viaţă. Din primele informaţii cauza decesului ar fi infarct miocardic, sau un accident vascular cerebral.

Dumitru Drăgan, sau Miki Drăgan cum îi spuneau prietenii, locuia, singur, într-un bloc de pe strada Victoriei din Piteşti, în apropiere de Teatrul Alexandru Davila.

Cauza decesului ar fi infarct miocardic, sau un accident vascular cerebral.

Doliu în cinematografia românească

Dumitru Drăgan s-a născut pe 2 decembrie 1939 în București. A fost absolvent al Colegiului Național „I.L. Caragiale”, promoția 1956 și a fost admis la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, unde urmează cursurile de actorie la clasa profesorului A. Pop Marțian, cu asistenții Horea Popescu, Ion Cojar, Mihai Berechet și Cornel Todea, colegi de promoție fiindu-i Stela Popescu, Rodica Popescu Bitănescu, Sebastian Papaiani, Anda Caropol și alții, potrivit Wikipedia.

Activitatea sa artistică cuprinde peste 150 de roluri, interpretate în mai multe teatre din țară, dar mai ales premiere absolute ca: „Pericles” de William Shakespeare în 1964, la Brașov, „Jocul ielelor” de Camil Petrescu în 1964, la Brașov, „Grădina cu trandafiri” de Andi Andrieș în 1963, la Brașov, „Rouă și tutun” de Mircea Radu Iacoban în 1971, la Baia Mare, dar și roluri marcante pentru cariera sa artistică în: „Pogoara iarna” (Mio) de Max Anderson în 1961, „Maria Stuart” (Mortimer) de F. Schiller în 1967, la Baia Mare, „Avarul” (Cleante) de Jean-Baptiste Molière în 1960, la Baia Mare, „Dona Juana” (Don Juan) de Radu Stanca, „Clipe de viață” de W. Saroyan cu Liviu Ciulei, „Don Carlos” de F. Schiller și „Ospățul” lui Trimalchio de Cristian Munteanu, în 1982, la Pitești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top