Educatie
Bacalaureat 2020. Ce subiecte au primit elevii la limba română în anii anteriori
În urma pandemiei de coronavirus, învățământul a fost dur afectat. Încercarea la care a fost supus acest domeniu a dus la desfășurarea activității educative în mediul online, pentru a preveni aglomerarea din sălile de curs și, implicit, infectarea cu noul coronavirus. Cu toate acestea, examenul de Bacalaureat 2020 se desfășoară în regim fizic, începând de luni, 22 iunie. Prima probă susținută va fi cea la Limba și literatura română, iar în continuarea articolului veți regăsi cerințele de la examenele de Bacalaureat din anii anteriori.
Bacalaureat 2020. Ce subiecte au primit elevii la limba română în anii anteriori
Luni, 22 iunie, elevii vor susține prima probă a examenului de Bacalaureat 2020, respectiv la Limba și literatura română. Examenele încep în jurul orei 9, însă candidații trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Subiectele vor avea un timp de 3 ore pentru rezolvare. Înainte de a intra în centrul de examen, ei vor fi supuși triajului epidemiologic, fiindu-le luată temperatura într-un loc ferit de soare. Aceasta nu trebuie să depăşească 37,3 grade. De asemenea, elevii nu trebuie să dețină asupra lor nicio sursă de inspirație, ci doar instrumente de scris cu pastă sau cerneală albastră și actul de identitate.
Subiectele sunt concepute de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație – instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează subiectele tuturor examenelor naționale și diferă în funcție de specializare. Anul acesta, se va lua în considerare doar materia de pe primul semestru al anului școlar, având în vedere situația determinată de pandemia de coronavirus.
La Bacalaureatul din 2019, la limba română, elevii care au terminat profilul real sau un liceu tehnologic sau vocațional au avut de realizat un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.
În cazul elevilor de la profilul uman, subiectele au inclus realizarea unui eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.
În anul anterior, 2018, elevii de la profilul uman și pedagogic au avut de realizat un eseu în care să prezinte particularități ale unui text poetic aparținând lui Ion Barbu sau lui Lucian Blaga. De cealaltă parte, elevii au avut de realizat un eseu în care să prezinte particularități ale unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi.