Connect with us
Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Calendarul complet al examenului

Educatie

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Calendarul complet al examenului

În urma pandemiei de coronavirus, învățământul a fost dur afectat. Încercarea la care a fost supus acest domeniu a dus la desfășurarea activității educative în mediul online, pentru a preveni aglomerarea din sălile de curs și, implicit, infectarea cu noul coronavirus. Cu toate acestea, examenul de Bacalaureat 2020 se desfășoară în regim fizic și în cazul sesiunii de toamnă, care începe la data de 24 august. Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Calendarul complet al examenului

Sesiunea de toamnă a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educaţiei. Înscrierile pentru această sesiune s-au desfășurat în perioada 13-24 iulie, indicând astfel mulți doritori de a-și mai da o șansă pentru a obține diploma de BAC. Probele scrise au fost programate în săptămâna 24-27 august.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după cum urmează:

  • 24 august: Limba şi literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
  • 27 august: Limba şi literatura maternă – proba E.b)
  • 2 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 2 – 4 septembrie: rezolvarea contestațiilor
  • 5 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Afișarea rezultatelor prime la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, pana la orele 12:00, urmată de etapa depunerii contestațiilor în aceeași zi între orele 14:00 – 20:00.

Anul acesta, rezultatele la Bacalaureat 2020 vor putea fi aflate doar de elevi. Încă de la Evaluarea Națională, părinților le-a fost solicitat acordul în scris pentru ca datele copiilor să poată fi publicate, însă mulți dintre aceștia au refuzat. Astfel, fiecare elev va primi un bilețel pe care e trecut un cod unic ce va fi scris, ulterior, pe foaia de examen. Această măsură a fost adoptată la nivel de minister, pentru a nu încălca prevederile europene privind protejarea datelor personale.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top