Connect with us
Cătălina Ponor a intrat în politică. Gimnasta va candida pentru Parlamentul României

Alegeri parlamentare

Update: Cătălina Ponor a refuzat să candideze la parlamentare. „Politica este o meserie murdară”

Cătălina Ponor, una dintre cele mai titrare sportive din România, care a adus rezultate mari în sportul românesc, a luat o decizie surprinzătoare. Sportiva a decis să intre în politică.

Update: Cătălina Ponor a făcut primele decarații despre informația apărută în presă potrivit căreia ar fi decis să intre în politică. Gimnasta a declarat că a refuzat oferta venită din partea PSD de a candida la alegerile parlamentare.

”Nu voi face politică, nu e pentru mine. Se spune că e o meserie murdară şi nu vreau să-mi arunc numele în aşa ceva, după ani de zile de muncă în gimnastică pe propriile eforturi şi sacrificii. Dacă eram într-o ţară civilizată, cu politică normală, probabil merita să o fac. Sunt interesată de sport, nu de politică şi vreau să-mi păstrez numele curat. Nu aveam cum să fac bine două lucruri – în gimnastică este un program, probabil la PSD se dorea alt program şi ajungeam să nu mai fac bine nimic. Voi continua cu gimnastica, atât de mult cât îmi va permite sănătatea”, a declarat Cătălina Ponor, vineri, într-un interviu acordat News.ro.

Știre inițială: Vestea că gimnasta va candida la alegerile paralmentare 2016 a venit de la liderul organizației județe a PSD Constanța, Felix Stroe.

„Listele cu candidați le definitivăm, joi, în ședința Biroului Permanent Județean Constanța. Un singur nume vi-l pot spune, pe lista noastră va fi Cătălina Ponor. Candidează la Camera Deputaților pentru că e tânără, are doar 29 de ani. Bineînțeles că va fi pe loc ultraeligibil”, a dezvăluit Felix Stroe pentru evz.ro.

Citește și: Prima reacție a Cătălinei Ponor după Jocurile Olimpice de la Rio 2016

Cătălina Ponor, detalii importante din viața de sportiv

Catalina Ponor a revenit în sport după retragerea anunțată la Jocurile Olimpice de la Londra care au avut loc în 2012. După ce a obținut două medalii, una de argint si una de bronz, Ponor a anuntat ca va parasi scena sportiva cu capul sus, fiind multumita cu rezultatele pe care le-a inregistrat pe parcursul vietii de gimnast.

Sportiva s-a nascut in Constanta si a debutat la gimnastica in echipa nationala condusa de Octavian Bellu si Mariana Bitang, in anul 2002. Dupa numai doi ani, Ponor a castigat medalii la Jocurile Olimpice de la Atena, unde s-a aflat de trei ori pe prima pozitie.

In 2007, ascensiunea ei spectaculoasa lua sfarsit, cu doar un an inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din cauza unor probleme aparute la coloana vertebrala. La doar 20 de ani, eroina noastra a renuntat la viata competitionala. Irinel Columbeanu si Gigi Becali au fost printre oamenii care au promis sa o ajute sa se recupereze, insa Ponor a ramas doar cu vorbele.

Mutarea în America și dorul de țară

In anul 2009, nemultumita de evenimentele din Romania, s-a mutat in Statele Unite ale Americii unde a fost antrenoare la sala patronata de Teodora Ungureanu si Sorin Cepoi. „In tara, ca antrenor, as fi castigat 7-8 milioane de lei, de aceea am plecat in SUA.

Mi-a placut viata de acolo si cum se comporta lumea cu mine. Pot sa spun, si o spun cu mare regret, in alta parte sunt mult mai respectata decat in Romania. N-am rezistat insa din cauza distantei, mi-era mereu dor de tara”, a declarat recent Catalina Ponor, conform adevarul.ro.

„Imi lipseau sala, imi lipseau antrenamentele si chiar si cantonamentul. Mi-au lipsit concursurile in special, si chiar imi doream sa revin. M-am uitat asa, in urma, si am spus ca, daca sunt alte gimnaste, din alte tari, care pot sa faca gimnastica la varste destul de inaintate, de ce sa nu fac si eu la fel?”, s-a intrebat sportiva.

Cu toate necazurile din ultimii ani, Catalina si-a luat inima in dinti si a mers mai departe, iar anul acesta are toate sansele sa ne ofere cele mai placute surprize la Jocurile de la Rio.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top