Connect with us
Premierul Dacian Cioloș a afirmat că nu va candida la alegerile parlamentare din luna decembrie, însă că "există viață și după alegeri".

Alegeri parlamentare

Dacian Cioloș nu va candida la alegerile parlamentare, dar spune că „există viață și după alegeri”

Dacian Cioloș a afirmat, în cadrul Bucharest Forum, că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie. Șeful Executivului a subliniat însă că „asta nu înseamna că nu exista viaţă şi după alegeri”

„Avem nevoie în România de semne de stabilitate, tocmai pentru a da perspectivă și dezvoltare, și cu atât mai mult semne de stabilitate într-un an electoral. De stabilitate, de echilibru și de obiectivitate atât cât este posibilă atunci când ești împins să iei decizii, să tranșezi în unele momente pentru a putea merge mai departe.

Tot din această perspectivă (…) și eu personal am spus la început că îmi asum această poziție de prim-ministru al României în acest an și pentru acest mandat și tocmai pentru a întări acest obiectiv pe care ni l-am asumat — stabilitate, echilibru, obiectivitate — am și spus că nu voi candida la alegerile parlamentare din acest an și nu voi intra într-un partid politic sau nu îmi voi crea un partid politic, tocmai pentru a-mi putea focaliza credibilitatea, atât cât o am, energia pe un proiect, chiar dacă de scurtă durată, care să dea sensul acestei stabilități, dar care să poată și să împingă lucrurile mai departe folosind toate forțele pozitive, constructive, proactive care doresc să susțină și să se implice în aceste proiecte.

Citește și: Nicușor Dan își exprimă susținerea pentru Cioloș. Ce spune despre cazul Codruței Kovesi

Sigur, asta nu înseamnă că nu există viață și după alegerile parlamentare. Sper să existe și sper să existe o viață activă, a afirmat Cioloș în discursul său rostit la Bucharest Forum.

Premierul a mai spus este nevoie în perioada imediat următoare de o reformă a administraţiei şi de încrederea populaţiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top