Connect with us
Tudor Chirilă ar fi agresat și scuipat un bărbat din cauza unei dispute. Totul s-a filmat

Alegeri parlamentare

Tudor Chirilă își exprimă susținerea pentru USR: „Acum este momentul să ne folosim de puterea noastră”

Tudor Chirilă și-a exprimat susținerea pentru Uniunea Salvați România (USR). Acesta și-a îndemnat prietenii virtuali să semneze pentru formațiunea condusă de Nicușor Dan, pentru ca aceasta să poată întra în cursa electorală la alegerile parlamentare din decembrie.

Totodată, Chirilă a lansat un atac dur la adresa PSD și PNL, afirmând că rivalitatea dintre cele două partide nu a fost decât „praf în ochi”.

Iată postarea integrală a lui Tudor Chirilă:

„În decembrie (11) ne pregătim de alegeri. De douăzeci de ani România a fost condusă dezastruos, iresponsabil și în batjocură de două mari partide care s-au rotit la putere. PSD, pe de-o parte, și PD, ulterior PDL, mai târziu PNL, pe de altă parte. Au mai fost diverși sateliți fără vreo miză reală în afara aceleia de a mai înclina balanța într-o direcție sau alta. De fapt, această „rivalitate” PSD-PNL nu a fost decât praf în ochii noștri pentru că interesele transpartinice, strângerile de mână subterane au consfințit un lucru limpede: o clasă politică, în marea ei majoritate, coruptă. Excepțiile n-au reușit decât să întărească regula corupției. Ba, la un moment dat, nici nu s-au mai obosit să se ascundă și s-au aliat pe față numindu-se USL. Acum speră că o să uităm. Încet, încet oamenii s-au resemnat și au renunțat să mai voteze scârbiți de ideea că nu au cu cine. Genul ăsta de atitudine a făcut ca Firea să câștige primăria Bucureștiului și peste câteva luni să „greșească” de câteva milioane de euro umflând niște tabele cu echipamente destinate spitalelor. S-au sesizat consilierii USR, apoi niște ONG-uri și primăria a dat înapoi invocând erori de redactare.

Pe scurt, oamenii sunt la fel de scârbiți și consideră că nu au cu cine să voteze. Pe de altă parte există o formațiune care se chinuie să strângă semnături (nu să le falisifice) ca să poată candida la alegerile parlamentare. Sunt cei de la USR care au reușit să intre și în consiliile primăriilor. Marile partide s-au acoperit (de mult) cu legea care spune că orice nouă formațiune care vrea să fie eligibilă pentru locuri în parlament trebuie să strângă 200.000 de semnături. Dacă vrei să le aduni pe bune este foarte greu. Fără să îndemn pe cineva să voteze cu USR, mi se pare că ACUM e momentul să ne folosim de puterea noastră pentru a schimba regulile jocului democratic. Cei care sunt scârbiți de veșnica ofertă de la alegeri pot schimba acest lucru. Poți să dai o semnătură ca USR să poată să candideze și, cine știe, poate că vom avea un parlament un pic mai curat. Cumva mi se pare că stă în puterea noastră să schimbăm măcar oferta electorală. Poți semna la corturile de prin oraș sau, dacă nu vrei să te deplasezi, poți tipări formularul de la link-ul de aici îl semnezi împreună cu familia sau prietenii tăi și îl trimiți la sediul USR.

Repet, nu vă îndemn să-i votați (oricum dacă nu strîng semnăturile nu prea aveți cum), ci zic să le dăm o șansă poate între timp (până la alegeri) o să-i convingă pe cei scârbiți de vot să se prezinte. Măcar să anuleze un buletin ca să nu mai voteze morții din nou.
Știu că o să se umple pagina de comentariile postacilor. M-am obișnuit. Nu, nu mă plătește Soros. Nu, nu sunt membru al vreunui partid și nici nu intenționez să fiu. Pur și simplu nu mai vreau să văd un parlament plin de penali care se apără unii pe alții și care ne sfidează fără rușine. Și mă gândeam că dacă îi ajutăm și pe alții să-și prezinte oferta poate se schimbă ceva. Și dacă nu ne conving până la alegeri, nu votăm.
Desigur putem sat cu mâinile în sân și să rămânem cu Oprea, Ponta, Ghiță, Blaga, Gorghiu, Dragnea și alții ca ei. Eu cred că merităm un pic mai mult”, a scris Tudor Chirilă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top