Connect with us
Alocaţiile pentru copii ar putea fi diferenţiate în funcţie de veniturile familiei

Economic

Alocaţiile pentru copii ar putea fi diferenţiate în funcţie de veniturile familiei

Blocul Naţional Sindical propune dublarea sau chiar triplarea alocațiilor, dar numai pentru copii din familii sărace. Potrivit sindicaliștilor, restul copiilor din România nu ar trebui să beneficieze de mărirea alocațiilor anul acesta.

Alocaţiile pentru copii ar putea fi diferenţiate în funcţie de veniturile familiei

Blocul Naţional Sindical propune și că banii de alocații să fie livrați pe card, pentu ca părinții să poată cumpăra doar naumite produse pentru copii cum ar fi îmbrăcămintea sau rechizitele. BNS a solicitat de la Ministerul Muncii date cu privire la numărul de copii și veniturile fiecărei familii.

„Astăzi, România are patru copii din 10 în sărăcie. Ultimele statistici arată că aproape 1,5 milioane sunt în risc de sărăcie. Asta afectează performanţa copiilor în şcoală. Apoi, odată ajunşi la maturitate, lucrează la 60% din potenţial.

Mai există încă o problemă, anume faptul că sărăcia copiilor este corelată de nivelul de pregătire al părinţilor. Deci sărăcia generează în continuare sărăcie.

E o spirală fără de sfârşit care ne duce din ce în ce mai jos”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, vineri, la Antena 3.

„Venim, astfel, cu un sistem care să fie ţintit pe familie. Am luat trei categorii de familii, cu venit până în 1575 lei, între 1575 şi 3000 net şi peste 3000 lei, dar până în 4500.

Familiile care au copii în întreținere cu venituri până în 4500 lei net ar putea să beneficieze de alocaţie”, a mai declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Citește și: MAE: Un cetăţean român – decedat în atacurile de la Hanau, Germania

Citește și: Rune Mihai Voropchievici weekend 21 – 23 februarie 2020

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top