Connect with us
Aproape un milion de pensionari au primit indemnizaţie socială în luna august

Economic

Aproape un milion de pensionari au primit indemnizaţie socială în luna august

Unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului rămâne creșterea pensiilor. De la 1 septembrie, acestea au fost majorate cu 14%, ceea ce înseamnă că punctul de pensie va fi de 1.442 de lei.  În ceea ce privește indemnizaţia socială pentru pensionari în luna august, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice, aproape 950.000 de bătrâni au primit acest ajutor.

Aproape un milion de pensionari au primit indemnizaţie socială în luna august

Aproape un milion de pensionari din România trăiesc din indemnizație socială, care are valori mici, ce nu asigură nevoile unui om. Potrivit ultimelor date centralizate de Casa Națională de Pensii Publice, numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost de 949.296 de persoane în luna august.

Din acest total al beneficiarilor de indemnizație socială înregistrat luna trecută,  798.871 erau pensionari din sistemul public, iar restul de 150.425 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

În ceea ce îi privește pe pensionarii din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 262 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele Cluj, respectiv 307 lei, Bistriţa-Năsăud – 300 lei şi Hunedoara, cu 295 lei. Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti, respectiv 35.279 de oameni, urmați de cei din judeţele Suceava, în număr de 32.216 pensionari și de cei din Iaşi și Dolj, 28.575 şi 27.796.

În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 141 de lei, valoarea ce mai mare fiind înregistrată în Bucureşti cuprinsă între 176 lei şi 214 lei şi în judeţele Ilfov, în valoare de 228 de lei şi Gorj 206 lei. Numărul cel mai mare de beneficiari se înregistra în judeţele Iaşi – 10.168 persoane, Dolj – 9.880 persoane şi Botoşani – 9.431 persoane.

În ceea ce privește pensiile, ministrul de Finanțe Florin Cîțu a precizat de mai multe ori că pensiile vor fi majorate cu 40%, așa cum s-a stabilit, însă acest lucru se va întâmpla în timp, în urma mai multor măriri. Din cauza pierderilor pe care le-a înregistrat bugetul României în urma acestei crize sanitare, autoritățile au decis că nu este posibilă creșterea imediată cu 40% a pensiilor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top