Connect with us
Dezastruos ce salariu are un angajat Zara! Salariul mizerabil oferit

Economic

Dezastruos ce salariu are un angajat Zara! Salariul mizerabil oferit

Zara unul din cele mai populare branduri de haine din România cu origine spaniolă oferă salarii mizere pentru angajații săi. Bazându-se pe angajați în speciali tineri, studenți sau proaspăt absolvenți Zara oferă salarii mizerabile pentru personal. Deși este unul din cele mai de succes branduri, prezent în fiecare mall din România, Zara pare să nu țină cont de angajați.

Un angajat Zara nu este doar un vânzător, atribuțiile acestora sunt vaste în cele 8 ore de lucru. Pe lângă statul la casierie și încasatul sumelor pentru hainele cumpărate de clienți, angații Zara trebuie să aranjeze magazinul, să facă stocurile și să țină rafturile perfecte și impecabile și asta pentru un salariu mizer.

De asemenea angajații Zara se ocupă și de marfa care vine pe comandă în magazin, aceasta trebuie introdusă în stoc și pusa la raft. Prețurile sunt o altă responsabilitate, fiecare produs trebuie etichetat conform grilei și reetichetat dacă acesta intră la promoție.

Mercantizarea o altă responsabilitate

Salariile Zara sunt o bătaie de joc pentru angajați

Salariile Zara sunt o bătaie de joc pentru angajați

Procesul de azezare al produselor la raft și modul în care acestea sunt expuse se numeste mercantizare. Asta înseamnă că angajații Zara trebuie să respecte grilele provenite de la departamentul de Marketing, să aseze hainele pe manechini și pe rafturi într-o anumită ordine.

Deobicei promoțiile sunt afișate vizibil la intrarea în magazin, iar colecțiilor noi spre casierie, asta pentru ca clientul să se plimbe prin tot magazinul și să vadă cât mai multe produse.

Angajații Zara sunt răsplățiți pentru această muncă cu un salariu mic, 1700 lei este salariu mediu lunar al unui angajat Zara, indiferent de responsabilități.

La capitolul beneficii angajații Zara au o serie de reduceri ce pot ajunge de până la 25% din valoarea produsului. Dar mai există și un altul neoficial. Angajații pot cumpăra produsele la promoție înaintea clienților. Mai exact plasează produsele în depozit, nu le expun pentru a le putea cumpăra ei.

De aceea angajații Zara se schimbă des și nu-i vezi pe aceeași în magazine.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

2 Comments

2 Comments

  1. Laur Nanu.

    2020-03-09T16:00:50+02:00 at 16:00

    Oamenii buni sunt oameni care lucrează lunar cate 240 de ore și abia ajung la suma de 2000de lei.ma refer la serviciile din pază și protecție.rusine …abia ne întreținem .

  2. Negoiță Florenta

    2020-03-08T07:32:20+02:00 at 7:32

    Credeți că numai Zara? Nu fiți naivi, 1700 au și cei de la Makita, Biofarm, Mega Image, Meda, și multe alte firme și în aceste firme muncă este grea, la VelPitar se lucrează 12 ore, salariu? 1430 și bonuri.Exists o vorbă din bătrâni :”In calul care trage in aluat dai Cu biciul”.Și aceste firme au noroc că au transport ptr provincie, vin oameni sărmani de la țară

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top