Connect with us
Cîțu despre șomajul tehnic pentru bugetari: Nu există un astfel de proiect

Economic

Florin Cîțu de la PNL spune că România va fi în criză economică anul acesta

Un economist din opoziție, membru al Partidului Național Liberal, susține că bugetul României pe 2019 va fi unul de criză, principalul semn că din punct de vedere economic va fi un an problematic.

„Bugetul de AUSTERITATE este construit după ce în 2018 economia a intrat în criză, de facto, și perspectivele pentru 2019 arată că lucrurile merg spre dezastru total”, spune senatorul.

Exemplele de măsuri de austeritate prezentate de Cîțu sunt: tăierea a 39,6 miliarde lei în 2019 de la educație pentru plată pensiilor speciale; tăierea punctului de pensie în ianuarie 2019 și promit „creșterea” la sfârșitul anului; creșterea TVA, anulând reducerea TVA de la 1 ianuarie 2019 de la 19% la 18%; taxează și reduc cu 50% profiturile sistemului financiar pentru a forța românii să-și retragă banii din bănci; taie 3,2 miliarde lei prin înghețarea salariilor/indemnizațiilor pentru sectorul bugetar; naționalizează, de facto, Pilonul ÎI de pensii.

„În fiecare zi se duc în emisiuni plătite unde prezintă date false încercând să acopere criză prin care trece economia”, spune Cîțu.

Senatorul prezintă și un tabel în care alătură promisiunile PSD+ALDE pentru 2018 și „realizările”. „Toți indicatorii care arată deteriorarea economiei s-au înrăutățit”.

Astfel, creșterea economică reală este de 4% și nu de 6,1%, dinamica investițiilor față de anul precedent de 2,5% și nu de 7,9%, soldul contului curent la -5,3% și nu la -2,8%, deficitul bugetar structurat de -3,44% și nu de -3,16%, iar rata inflației pentru toate prețurile din economie de 6% și nu de 2,1%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Economic

To Top