Connect with us
Pe ei nu i-a afectat pandemia. Afacerea fraților Dedeman care a bubuit în plină criză sanitară

Economic

Pe ei nu i-a afectat pandemia. Afacerea fraților Dedeman care a bubuit în plină criză sanitară

Anul 2020 a fost unul extrem de greu pentru toată lumea, fiind afectat multe domenii de activitate. Marea majoritate a antreprenorilor s-au confruntat cu pierderi majore, au făcut concedieri, iar unii s-au văzut nevoiți să pună lacătul pe afacere. Criza financiară nu a afectat chiar pe toată lumea. Pentru frații Dedeman, de exemplu, anul 2020 nu a impus probleme.

Frații Dedeman neafectați de pandemie

Dragoș și Adrian Pavăl, cei doi frați din spatele companiei Dedeman au trecut cu bine peste pandemia de coronavirus. 2020 nu le-a afectat afacerile, ba dimpotrivă, a fost un an chiar bun, dacă este să ne luăm după cifrele de afaceri.

Cei doi frați au mai multe business-uri, iar unul dintre ele este producătorul de cărămizi Cemacon care se bucură de un real succes. În 2020, firma a înregistrat un profit considerabil, iar anul 2021 se anunță și mai bun.

În 2020, Cemacon a avut o cifră de afaceri netă de 125,25 milioane lei şi un profit net de 22,53 milioane lei. Pentru 2021, previziunile sunt și mai bune. Potrivit bugetului din acest an, producătorul de cărămizi care aparține de Dedeman estimează o cifră de afaceri de 166,77 milioane de lei și un profit net de 29,96 milioane de lei.

Investiții majore în 2021 pentru Cemacon Dedeman

Anul 2021 va fi axat pe investiții în ceea ce privește producătorul de cărămizi Cemacon, care aparține Dedeman. Se vorbește despre o investiție de 33,38 milioane de lei, care presupune în mare parte proiecte cu finanțare din fonduri nerambursabile, reparații capitale, înlocuire și upgrade pentru mai multe zone de activitate.

„În ciuda volatilităţii crescute induse de epidemia de coronavirus, Cemacon va susţine un efort investiţional semnificativ şi în anul 2021. Principalele investiţii propuse fac referire la proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile, menite a aduce un impact imediat şi semnificativ în business; de asemeni, se vor finaliza câteva repere de investiţii aflate în curs la începutul acestui an”, se menționeză în planul companiei pentru 2021.

Pe ei nu i-a afectat pandemia. Afacerea fraților Dedeman care a bubuit în plină criză sanitară

Dedeman a apărut pentru prima dată în 1992, la Bacău și era un butic de 16 mp în care se comercializau diverse, de la sucuri până la papuci de casă. În spatele companiei se află doi frați, Dragos și Adrian Pavăl, care provin dintr-o familie modestă din Suceava. Cu ambiție și determinare, le-au dat lecții marilor companii occidentale venite în România.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top