Connect with us
Președintele Comisiei Europene: "Pentru mulți oameni, nu mai este rentabil să meargă la serviciu"

Economic

Președintele Comisiei Europene: „Pentru mulți oameni, nu mai este rentabil să meargă la serviciu”

Președintele Comisiei Europene a ținut miercuri, 16 septembrie, primul său discurs privind Starea Uniunii Europene, de când este în funcție. Ursula von der Leyen, a declarat că executivul european va propune un act legislativ care să vină în sprijinul statelor membre și să stabilească un cadru pentru salariile minime. Ea a condamnat practica salariilor de dumping.

Pentru mulți nu mai e rentabil să meargă la serviciu

Președintele Comisiei Europene a declarat miercuri, 16 septembrie, că executivul european va propune un act legislativ care să vină în sprijinul statelor membre și să stabilească un cadru pentru salariile minime. La acestea europenii vor avea acces, fie prin acorduri colective, fie prin salarii minime obligatorii legiferate.

Ursula von der Leyen a declarat că pentru prea mulți oameni, nu mai este rentabil să meargă la serviciu. Salarii de dumping, care distrug demnitatea muncii, penalizează întreprinzătorii care plătesc salarii decente și denaturează concurența corectă pe piața unică.

Ea a declarat că acesta este și motivul pentru Comisia va înainte o propunere legislativă care să vină în sprijinul statelor membre, așa încât să se pună pe picioare un cadru pentru salariile minime. Toată lumea trebuie să aibă acces la salariul minim, fie prin acorduri colective, fie prin salarii minime obligatorii înscrise în lege, spune Ursula.

„Sunt o susținătoare puternică a acordurilor colective, iar propunerea noastră va respecta deplin competențele și tradițiile naționale”, a declarat președintele Comisiei Europene.

Președintele Comisiei Europene a declarat că, atunci când a preluat funcția a jurat că va crea un instrument care să îi protejeze pe angajați, dar și afacerile față de șocurile externe. Ursula este de părere că, dacă Europa a reușit să evite până acum șomajul în masă pe care l-am văzut în alte părți, este mai ales datorită faptului că 40 de milioane de persoane au aplicat pentru schemele de șomaj tehnic.

Tot în discursul de astăzi, Ursula von der Leyen a transmis că Uniunea Europeană va trebui să construiască o agenție pentru cercetare biomedicală avansată și dezvoltare, în contextul pandemiei.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top