Connect with us
Se dau bani pentru români. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Economic

Se dau bani pentru români. Ce condiții trebuie să îndeplinești

În această perioadă marcată de pandemie, oamenii au fost puși la încercare și au fost martorii unor schimbări majore. Mai multe domenii au fost afectate, precum educația, turismul, sectorul cultural. De altfel, economia a trecut printr-o perioadă grea, în care pierderile au fost mari, mulți au rămas fără loc de muncă și schimbările au fost majore. În acest context, o inițiativă legislativă propune, pentru prima dată în România, recunoaștere socială și măsuri de sprijin pentru familiile numeroase. Astfel, dacă formați o familie numeroasă, cu cel puțin trei copii, veți putea beneficia de acest ajutor.

Se dau bani pentru români. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Această inițiativă urmează exemplul alte state europene, precum Spania, Franța și Belgia și este dedicată familiilor numeroase, cu cel puțin trei copii, care se confruntă cu problemele financiare. Inițiatorul proiectului, deputatul Matei Dobrovie, susține că acest proiect se derulează în contextul pandemiei de coronavirus, care a afectat economia, în special familiile vulnerabile, monoparentale sau cu mulți copii. Astfel, proiectul său are sprijinul Patriarhiei și urmărește instituirea unor măsuri de sprijin pe termen lung.

De altfel, inițiativa prevede acordarea de carduri publice și private, prin care membrii familiilor numeroase să beneficieze, de la administrația locală și partenerii privați, de următoarele:

  • burse, premii
  • reduceri de taxe în domeniul educației și sănătății
  • vouchere pentru acoperirea cheltuielilor pentru copiii nou-născuți sau oferirea de scutece, trusou, lapte praf, cărucior
  • alocarea de fonduri pentru achiziția de cărți și materiale didactice
  • reduceri la activități și servicii culturale, sportive și de agrement
  • abonamente gratuite pentru parcări publice și rezidențiale
  • tichete de reducere pentru achiziționarea mașinilor de familie cu mai mult de cinci locuri (family cars)
  • reduceri sau gratuități la medicamente și tratamente medicale, la produse farmaceutice și articole pentru copii; la proteze auditive, ortopedice, tratamente oftalmologice, stomatologice sau logopedie
  • reduceri la achiziționarea de locuințe pentru familiile numeroase sau la chiriile aferente locuințelor
  • programe speciale de creditare pentru familiile numeroase.

Pentru a beneficia, românii trebuie să îndeplinească mai multe condiții: cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă loc de muncă, cel puțin unul trebuie să aibă capacitate de exercițiu, dar și să se ocupe de îngrijirea copiilor, iar copiii trebuie să fie școlarizați, având restricții clare privind numărul de absențe; vârsta acestora trebuie să fie de maximum 18 ani, respectiv 21, dacă merg la școală.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. victor

    2020-07-11T07:19:09+03:00 at 7:19

    atatia bani ati dat romanilor, incat deja nu mai munceste nimeni !
    Guvern de incompetenti, mincinosi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top