Connect with us
Se deschid terasele și cafenelele la 1 iunie: cum vor fi prețurile

Economic

Se deschid terasele și cafenelele la 1 iunie: cum vor fi prețurile

Antreprenorii din domeniul HoReCa întâmpină probleme mari în contextul pandemiei când activitatea le-a fost sistată sau redusă foarte aproape de minim. Angajații au fost introduși în mod automat în șomaj tehnic, dar antreprenorii așteaptă cu sufletul la gură repornirea activității. Dragoș Petrescu, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România, a vorbit despre redeschiderea teraselor.

Se deschid terasele și cafenelele la 1 iunie: cum vor fi prețurile

Acesta a declarat, într-un interviu la Digi24:

„După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie.

Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic.”

Cu toții ne întrebăm dacă prețurile vor crește pentru ca afacerile să își recupereze perioada de „absență.” Referitor la această problemă, Dragoș Petrescu a declarat că nu se ia în considerare creșterea prețurilor. Acesta a mai menționat:

„Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun.

Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină.

Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute.”

Așadar, prețurile nu vor crește sau chiar se vor plafona, dar asta nu va afecta consumatorii, ci antreprenorii care vor trebui să își minimizeze costurile. Costurile antreprenorilor pot crește, iar aceștia vor fi nevoiți să găsească modalități de a le reduce pentru a obține profit și a menține activitatea viabilă. O firmă care nu obține profit nu poate investi pentru modernizări și extinderi, iar în cele din urmă intră în faliment.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top