Connect with us
TAROM și Blueair ajutor de la stat de 130 de milioane de euro

Economic

TAROM și Blueair ajutor de la stat de 130 de milioane de euro

TAROM și Blueair primesc un ajutor de la stat pentru salvarea celor două companii după criza înregistrată din cauza anulării zborurilor. Astăzi guvernul se întâlenește cu reprezentații TAROM și Blueair pentru a discuta modul în care statul va credita cu 65 de milioane de euro fiecare companie.

TAROM reduce schema de personal cu 400 de angajați

TAROM a publicat în iunie un plan de reducere a cheltuielilor, după cum AIR24 a anunțat în premieră, 400 de angajați ar urma să fie disponibilizați. Este doar una din măsurile luate de TAROM, o altă măsură este renunțarea la spațiile de birou din Aeroportul Otopeni unde TAROM plătea sute de mii de euro chirie.

Blueair anunță pierderi de 100 milioane de euro

Blueair se află într-o situație mai dificilă decât TAROM, cel puțin la nivel de declarații. Recent Blueair a cerut în instanță starea de concordat preventiv, care este ca un fel de insolvența pentru a nu risca intrarea companiei în faliment.

„Admite cererea debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art.23 alin.1 din Legea nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura de concordat preventiv a debitorului BLUE AIR AVIATION SA.

În temeiul art.23 alin. 2 din lege desemnează administrator concordatar provizoriu pe KPMG RESTRUCTURING SPRL. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti secţia a VII-a civilă. Judecată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.07.2020,” se arată pe portatul instanței.

Ajutorul de stat a fost aprobat de Comisia Europeană

Regulamentul European interzice ca statele să dea ajutoare companiilor aeriene pentru că se consideră că ar fi favorizate cele care au acces la aceste fonduri, prin urmare a fost nevoie, chiar și acest caz de forță majoră, a fost nevoie de o  aprobare în prealabilă.

Urmează ca guvernul și cele două companii să comunice astăzi care au fost discuțiile și care sunt condițiile impuse de stat pentru cele două companii.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top