Connect with us
Ce pățesc profesorii care refuză predarea online. Au fost luate măsuri drastice

Educatie

Ce pățesc profesorii care refuză predarea online. Au fost luate măsuri drastice

Pandemia de coronavirus a schimbat cursul firesc al lucrurilor. Situația este din ce în ce mai gravă, iar oamenii au trecut de-a lungul timpului prin mai multe schimbări. Unul dintre cele mai afectate domenii a fost învățământul, care a trecut în mediul online. Deși s-a încercat reluarea cursurilor față în față, acest lucru nu a fost posibil în mai multe zone din cauza faptului că riscurile îmbolnăvirii sunt mult prea ridicate. Atât elevii, cât și profesorii s-au adaptat cu greu sistemului online, astfel încât unele cadre didactice refuză predarea online. Ce riscă ele în ritmul acesta.

Cine refuză predarea online riscă să fie disponibilizat

Mai multe școli din România se desfășoară în regim exclusiv online sau hibrid, motiv pentru care elevii și profesorii trebuie să-și desfășoare activitatea didactică în fața unui dispozitiv. Deși situația o cere, mai mulți profesori din Eforie Sud refuză să-și susțină orele. Un elev de la Liceul Teoretic ”Carmen Sylva” d a făcut o sesizare prin care a explicat că profesorii refuză să își facă treaba. El spune că într-o săptămână au fost făcute doar 14 dintre cele 32 de ore din programa şcolară.

În acest context,  Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa condamnă atitudinea superficială și susține că este inacceptabil ca un profesor să nu își facă meseria chiar și în aceste vremuri grele. Astfel, propune măsuri dure pentru persoanele în cauză, precum solicitarea concediului fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie demisia.

”Astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemenţă predarea în mediul online şi privează accesul la educaţie a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate şi sancţionate de către direcţiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spaţiul virtual conţinuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opţiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie îşi dă demisia din învăţământ.”, a declarat Silviu Morcan.

La începutul lunii, și premierul a vorbit despre situația în care un profesor refuză predarea online și să se adapteze noilor condiții de lucru, în funcție de instituția de învățământ la care predă. Ludovic Orban a declarat că astfel de persoane nu au ce căuta în învățământ și că nu merită să mai fie plătite, pentru că meseria unui profesor este de educa, de a face față chiar și în cele mai grele situații și de a fi un model pentru toți ceilalți.

Menționăm că, în cazul în care un profesor nu dorește să se expună video și audio în fața elevilor, pot optaa pentru varianta asincronă de predare, care este legală, fiind publicată în Monitorul Oficial încă din 11 septembrie. Dascălii pot pregăti proiecte, fișe de lucru, imagini, pe care să le încarce pe platforma folosită de școala la care predă, pentru ca elevii să le poată consulta.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top