Connect with us
Caz revoltător! O profesoară a lovit elevii în timpul orelor

Educatie

Caz revoltător! O profesoară a lovit elevii în timpul orelor

Cazurile de agresiune în școli sunt tot mai multe. Fie că acestea sunt provocate de elevi sau de cadrele didactice, situația este una îngrijorătoare. De curând, o profesoară a fost filmată în timp ce lovea mai doi elevi dintr-o clasă, sub privirile speriate ale celorlalți copii. Scena a fost filmată de un elev, care a făcut imaginile publice. Profesoara este acum cercetată de către Poliție, iar cazul ei a ajuns chiar și în atenția Ministrului Educație, care nu vrea să tolereze sub nicio formă astfel de cazuri.

O profesoară din Maramureș și-a pălmuit elevii

O profesoară de matematică din Borşa, judeţul Maramureş, a fost filmată în timp ce lovea doi elevi. Imaginile au ajuns în mediul online după ce un elev a filmat toată scena și a vrut să arate tuturor ce se întâmplă în acea clasă. Din imagini se observă cum profesoara merge la băncile unor elevi pe care îi loveşte de mai multe ori cu palma, pe motiv că aceștia ar fi făcut gălăgie.

Copilul care a filmat a publicat filmarea pe contul său de Facebook, explicând că și părinții lui au fost cadre didactice, însă nu au rezolvat probleme în acest mod și nu le-au aplicat elevilor astfel de tratamente, indiferent de situație. Internauții au fost foarte revoltați, au adăugat comentarii acide la adresa femeii și au cerut demiterea ei.

Deși incidentul este unul foarte grav și s-a petrecut la începutul , părinții elevilor care au fost agresați nu au depus nicio plângere scrisă împotriva profesoarei. Primarul comunei a explicat că au fost luate măsurile necesare, iar profesoara a fost sancționată disciplinar.

Înregistrarea a ajuns şi la ministrul Educaţiei, care a declarat că astfel de cazuri nu ar trebui tolerate sub nicio formă. Mai mult, a contactat inspectorul școlar general și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar și a cerut demararea unei anchete în acest caz. În funcție de rezultatul anchetei, directoarea școlii riscă să fie revocată din funcţie.

 „Am contactat personal atât inspectorul școlar general, cât și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar, solicitându-le ca luni dimineață să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învățământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege. Mă întristează să aflu despre astfel de incidente! Cu toții trebuie să reacționăm ferm și imediat, cu toleranță ZERO la violența în școli.”, a spus ministrul Educaţiei Monica Anisie.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top