Connect with us
Veste proastă pentru profesori! Creșterea salariilor a fost amânată

Educatie

Veste proastă pentru profesori! Creșterea salariilor a fost amânată

Creșterea salariilor profesorilor a fost amânată pentru 2021. Aceasta trebuia să aibă loc de la 1 septembrie 2020, însă nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de către Ministerul Finanțelor. Amânarea creșterii salariale are loc fără să fie anunțată.

Creșterea salariilor profesorilor a fost amânată

Veste proastă pentru profesorii din România. Creșterea salariilor, care trebuia să aibă loc de la 1 septembrie, nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de către Ministerul Finanțelor. Această creștere a fost amânată pentru 2021.

Potrivit Edupedu, amânarea creșterii salariale are loc fără să fie anunțată, cu doar 17 zile înaintea intrării în vigoare a legii. Cadrele didactice ar fi trebuit să primească de la 1 septembrie 2020 restul creșterilor salariale până la grila prevăzută de Legea 153/2017. Acest lucru ar fi reprezentat cea de-a treia și ultima majorare pentru angajații din învățământ.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat într-o conferință susținută joi seară, că s-a făcut totul pentru buna desfășurare a învățământului românesc până la sfârșitul acestui an. El a comentat politic rectificarea, arătând că educația, sănătatea și transportul sunt domenii de unde PSD a tăiat la rectificarea bugetară, în fiecare an.

Tot Ministrul Cîțu a mai precizat că aceste sectoare sunt importante și că ele necesită suplimentarea resurselor.

„Am făcut totul pentru bună desfășurare a învățământului romanesc până la sfârșitul acestui an. Resursele sunt acolo. Transportul, sănătatea, educația sunt domenii de unde PSD a tăiat în fiecare an la rectificarea bugetară. Trebuie să vă uitați în urmă, veți vedea în fiecare an că au tăiat sume importante de la aceste sectoare. Nu facem acest lucru, din contră, suplimentăm resursele pentru aceste sectoare. Sunt sectoare importante și în aceste momente prin care trece economia din România” , a declarat ministrul Florin Cîțu.

Creșterea salarială pentru profesori a fost scoasă din buget de la titlul Cheltuieli de personal prin reducerea sumei alocate cu aproape 523 milioane de lei.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top