Connect with us
Duminică au loc alegeri în Franța. Emmanuel Macron și Marine Le Pen luptă pentru funcția de președinte în turul al doilea.

Externe

Alegeri Franța, turul doi: Cine este favorit dintre Le Pen și Macron

Franța își alege duminică, 7 mai 2017, noul președinte. Emmanuel Macron (pro-european) și Marine Le Pen (extremă dreaptă anti-UE) sunt candidații ajunși în turul al doilea.

Aproximativ 47,5 milioane de francezi sunt așteptați să voteze în intervalul orar 06.00-17.00 GMT (prelungit până la 18.00 GMT la Paris și în orașele mari), în condiții de securitate ridicată, pentru care au fost mobilizați peste 50.000 de polițiști, jandarmi și militari.

Ultimele sondaje dau aproape sigură o victorie a lui Macron (39 de ani), fost bancher de investiții și ex-ministru al Economiei în mandatul președintelui François Hollande. El este creditat cu 61-63% din voturi, față de 37-39% cât ar întruni Le Pen (48 de ani).

Participarea la votul de duminică ar putea fi una slabă, întrucât pentru prima oară în ultimii 60 de ani, Partidul Socialist (stânga) și Republicanii (dreapta), formațiunile politice tradiționale ale Franței, nu au prins turul al doilea. Doar 67% dintre persoanele chestionate au afirmat că sunt sigure că vor merge să voteze.

Citește și: Rezultate finale alegeri Franța. Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor confrunta în turul al doilea

Citește și: Marine Le Pen, lovită de unde nu se aștepta înaintea scrutinului prezidențial

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top